Obama til klimatoppmøtet i København

Dagen før han kommer til Oslo.

Foto: AFP/SCANPIX
Foto: AFP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

|||(Dagbladet): Det er offisielt: President Barack Obama kommer til klimatoppmøtet i København 9. desember, opplyser en regjeringstjenestemann, melder NTB. Dagen etter kommer han til Oslo for å motta fredsprisen.

Presidenten har imidlertid ingen plan om å reise tilbake til slutten slutten av møtet, som varer fra 7. til 18. desember, opplyser Reuters.

Obama har tidligere uttrykt ønske om å reise til den danske hovedstaden for å delta i klimasamtalene med omlag 65 andre statsledere, men det har vært knyttet noe tvil til om han ville komme.

USA, som for tiden slåss om en allmenn helseplan, må få gjennom en nasjonal klimalov før de forplikter seg internasjonalt. Etter Barcelona-forhandlingene, er det klart at det går i retning av en politisk, ikke en juridisk bindene avtale i København.

Under en reise i Asia sist uke sa Obama at målet var at København-møtet skulle ende med en avtale som har «umiddelbar effekt», melder Associated Press (AP).

- Om vi er på vippen til en meningsfylt avtale, og at min tilstedeværelse kan vippe flere over kanten, vil jeg absolutt delta, har Obama tidligere sagt.Saken oppdateres.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer