RUNDTUR: Barack Obama er på en tre dager lang rundtur i Midt-Vesten, for å svare på den republikanske primærvalgkampen. Han fikk også tid til et intervju om de økonomiske utsiktene i USA, der han sier at han ikke har tro på en ny nedgang i økonomien. Foto: Dennis Brack Pool/EPA/Scanpix
RUNDTUR: Barack Obama er på en tre dager lang rundtur i Midt-Vesten, for å svare på den republikanske primærvalgkampen. Han fikk også tid til et intervju om de økonomiske utsiktene i USA, der han sier at han ikke har tro på en ny nedgang i økonomien. Foto: Dennis Brack Pool/EPA/ScanpixVis mer

Obama tror ikke på ny, økonomisk nedgang

President Barack Obama forsøker å dempe frykten. Men han erkjenner at utsiktene for landets mange arbeidsledige er dystre.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

 - Jeg tror ikke at det er noen fare for enda en økonomisk nedgang, sier Obama i et intervju med fjernsynsstasjonen CBS.

- Men det er en fare for at gjenopprettingen av økonomien ikke går raskt nok til at vi kan takle arbeidsledighetskrisen som rammer mange amerikanere, sier han.

- Det er derfor vi må gjøre mer, understreker han.

I neste måned legger Obama fram en ny plan for å styrke USAs økonomi, skape flere arbeidsplasser og få kontroll over det galopperende underskuddet på statsbudsjettet.

Amerikanere flest er imidlertid skeptiske til presidentens løfter og lar seg ikke imponere over måten han har taklet de økonomiske vanskene på.

Bare 26 prosent av de spurte i en fersk Gallup-måling er fornøyd med måten Obama har håndtert de økonomiske problemene på, mot 37 prosent i mai.

USAs pressede økonomi ventes å bli et sentralt tema under presidentvalget neste år, og politiske kommentatorer mener at Obama risikerer å tape valget på grunn av dette.

Den offisielle arbeidsledigheten i USA er nå på over 9 prosent og bare 29 prosent av amerikanerne mener at Obama har gjort nok for å få flere i arbeid.

38 prosent av velgerne er fornøyd med Obamas håndtering av krigen i Afghanistan, mot 53 prosent i mai.

Alt i alt har likevel 41 prosent av de spurte et positivt syn på Obamas generelle lederevner.

(NTB)