<strong>DRASTISK TIL VERKS:</strong> USAs president Barack Obama sier han vil ta saken i egne hender hvis Kongressen ikke skrider til handling for å få ned klimautslippene. Foto: REUTERS/Charles Dharapak/NTB Scanpix
DRASTISK TIL VERKS: USAs president Barack Obama sier han vil ta saken i egne hender hvis Kongressen ikke skrider til handling for å få ned klimautslippene. Foto: REUTERS/Charles Dharapak/NTB Scanpix Vis mer

Obama truer med å sette Kongressen til side

I klimaspørsmålet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama sier han vil ta saken i egne hender hvis Kongressen ikke skrider til handling for å få ned klimautslippene.

- I løpet av de siste fire årene er våre utslipp av den farlige klimagassforurensningen som truer vår planet, faktisk gått ned. Men for våre barn og vår framtids skyld må vi gjøre mer for å bekjempe klimaendringer, sa Obama til stående applaus da han holdt sin tale om rikets tilstand i Kongressen.

De tolv varmeste årene som er målt, er alle kommet i løpet av de siste femten årene, påpekte Obama.

- Hetebølger, tørker, skogbranner og flommer er nå blitt hyppigere og kraftigere. Vi kan jo velge å tro at superstormen Sandy, den alvorligste tørken på flere tiår og de verste skogbrannene som noensinne er sett i enkelte delstater, alle bare var tilfeldige sammentreff. Eller vi kan velge å tro på vitenskapens overveldende bedømmelse og handle før det er for sent, sa han.

Det er nå på tide at Kongressen samler seg om en ny klimalov, formante presidenten.

- Men hvis ikke Kongressen snart skrider til handling for å beskytte framtidige generasjoner, vil jeg gjøre det. Jeg vil gi min regjering beskjed om å utarbeide tiltak som vi i den utøvende myndighet kan gjennomføre, nå og i framtida, for å redusere forurensningen, sa Obama.

(NTB)


Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer