Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama ute av landet - Bhatti ute av fengsel

Arfan Bhatti er løslatt fra fengselet, opplyser Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

INN OG UT: Arfan Bhatti ble innbrakt til politihuset på Grønland i Oslo tirsdag ettermiddag - nå er han sluppet løs.  Foto:  Jacques Hvistendahl / Dagbladet
INN OG UT: Arfan Bhatti ble innbrakt til politihuset på Grønland i Oslo tirsdag ettermiddag - nå er han sluppet løs. Foto: Jacques Hvistendahl / Dagbladet Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||

- De nødvendige avklaringer i form av avhør og undersøkelser er gjennomført. PST finner ikke grunn til å be retten om varetektsfengsling av vedkommende, opplyser PST.

Bhatti ble arrestert i forkant av Barack Obamas Oslo-besøk. Hans advokat John Christian har karakterisert arrestasjonen som ulovlig.

Advokat John Christian Elden slår fast overfor Dagbladet at arrestasjonen av Arfan Qadeer Bhatti var en politisk pågripelse.
— Bhatti ble arrestert fordi president Barack Obama var i Norge. Det var den eneste grunnen til pågripelsen, sier Elden.
Den kjente advokaten bekrefter også overfor Dagbladet at telefonavlyttingen ikke har skjedd på vanlig måte.


— PST har gjennomført en såkalt administrativ telefonavlytting, underlagt justisministeren. Telefonavlyttingen var ikke iverksatt etter at påtalemyndigheten hadde fått rettens tillatelse. Men den var av såkalt forebyggende karakter. Noe som bekrefter at arrestasjonen av Bhatti var en politisk arrestasjon, sier advokat John Christian Elden.
— Per Sandberg, leder av justiskomiteen på Stortinget etterlyste flere slike arrestasjoner?


— Hvorfor Sandberg mener uskyldige norske statsborgere skal sitte fengslet når utlendinger kommer på besøk, har jeg vanskelig for å skjønne, sier advokat John Christian Elden.


- Jeg vil bruke tid og gå gjennom grunnlaget for pågripelsen med Bhatti. Vi vil gå gjennom dokumentene i saken og se hvordan vi skal reagere, sier Elden.

Bakgrunnen for arrestasjonen av de to, og siktelsen for brudd på våpenloven, var en telefonsamtale de to skal ha hatt sist lørdag ettermiddag.
503 Service Unavailable
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media