Obama utsetter obligatorisk helseforsikring

Etter omfattende press fra lobbyister.

PRESSES: Obama-administrasjonen utsetter innføring av arbeidsgiveres obligatoriske kjøp av helseforsikring, en av hovedpilarene i presidentens helsereform, med ett år.  Foto: REUTERS/Jason Reed/NTB Scanpix
PRESSES: Obama-administrasjonen utsetter innføring av arbeidsgiveres obligatoriske kjøp av helseforsikring, en av hovedpilarene i presidentens helsereform, med ett år. Foto: REUTERS/Jason Reed/NTB ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obama-administrasjonen utsetter innføring av arbeidsgiveres obligatoriske kjøp av helseforsikring, en av hovedpilarene i presidentens helsereform, med ett år.

Det betyr at arbeidsgivere ikke blir nødt til å kjøpe helseforsikring til sine ansatte før i 2015. Forsinkelsen førte straks til spekulasjoner om også andre deler av helsereformen vil bli utsatt.

Obamas beslutning kommer etter omfattende press fra næringsliv og lobbyister, og den antas å kunne hjelpe presidenten foran mellomvalget neste år.

USAs nye helsereform, Affordable Care Act, ble vedtatt av begge kamre i Kongressen i desember 2009 og signert som lov i 2010. 32 millioner uforsikrede amerikanere blir berørt av loven.

(NTB)