Obama-vakter sparkes etter sexskandale

Gikk på fylla og kjøpte sex i Colombia.

FYLL OG PROSTITUERTE: Barack Obama hadde med en rekke Secret Service-vakter til Colombia, men de holdt på med helt andre ting enn bare å passe på USA-presidenten. Foto: REUTERS/Enrique Marcarian
FYLL OG PROSTITUERTE: Barack Obama hadde med en rekke Secret Service-vakter til Colombia, men de holdt på med helt andre ting enn bare å passe på USA-presidenten. Foto: REUTERS/Enrique MarcarianVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tre amerikanske Secret Service-vakter mister jobben som følge av prostitusjonsskandalen i Colombia.

Én av vaktene blir trolig avskjediget, én sier opp stillingen frivillig mens en tredje pensjoneres, opplyste Secret Service onsdag.

Årsaken er beskyldningene om at minst 20 prostituerte ble hentet av amerikanske sikkerhetsfolk til et hotell i byen Cartagena i Colombia i helgen.

Secret Service-folkene var i Cartagena for å passe på president Barack Obama, som deltok på et toppmøte i byen. Til sammen elleve vakter er satt under etterforskning, inkludert de tre som nå mister jobben.

De prostituerte kvinnene skal ha blitt brakt til hotellet før Obama ankom byen. Løgndetektorer vil bli tatt i bruk i etterforskningen av saken for å få klarlagt hva som faktisk skjedde, opplyser Secret Service.

I tillegg til vaktene fra Secret Service er fem amerikanske militærtjenestemenn suspendert i forbindelse med etterforskningen.

Toppmøtet i Cartagena dreide seg blant annet om handel, kampen mot narkotika og forholdet til det kommunistiske regimet på Cuba. Stats- og regjeringssjefer fra latinamerikanske og karibiske land deltok, i tillegg til Obama.

(NTB-Reuters)