Obama vant reformen - kan tape i retten

Folkevalgte statsadvokater fra tolv delstater vil ta helsereformen til retten fordi de mener den bryter med grunnloven.

STOR MOTSTAND: De republikanske politikerne og deres støttespillere gjør det ikke lett for Barack Obama å få gjennom helsereformen: Foto:  Astrid Riecken/Getty Images/AFP/Scanpix
STOR MOTSTAND: De republikanske politikerne og deres støttespillere gjør det ikke lett for Barack Obama å få gjennom helsereformen: Foto: Astrid Riecken/Getty Images/AFP/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet): Den omstridte helsereformen ble natt til i dag vedtatt av Representantenes hus med en knapp seier - 219 mot 212 stemmer. Etter et år med debatt rundt reformen er nok mange av demokratene klare for noe annet, men de politiske og juridiske kampene er slett ikke over.

Versjonen av helsereformen som ble vedtatt i Representantenes hus, er tidligere godkjent i Senatet. Den blir nå sendt til president Barack Obama slik at han kan sette sin signatur på vedtaket. I en egen avstemning vedtok kongressrepresentantene en rekke endringer i reformen, som nå må sendes tilbake til Senatet.

Vil hindre prosessenRepublikanerne planlegger å stikke kjepper i hjulene på prosessen på alle måter de kan: Fra å komme med hundrevis av endringsforslag til å utfordre reglene i den spesielle prosedyren som prøver å gjøre det umulig for republikanerne å stanse demokratene ved hjelp av uthaling.

Senatets opposisjonsleder, republikaneren Harry Reid, sier han vil bruke 20 timer til debatt over endringene på torsdag, ifølge The Washington Post, siden det er ventet at Obama vil signere vedtaket før den tid. Den republikanske senatoren John Cornyn sier til Fox News at de planlegger å komme med hundrevis av rettelser til lovforslaget. Hvis debatten starter alledere på torsdag, vil trolig disse bare forlenge debatten til senest lørdag, ifølge The Washington Post.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer