REAGERER STERKT: USAs president Barack Obama uttalte seg torsdag for første gang om avsløringen av attentatplanene, som han kaller «en del av et mønster med farlig og uansvarlig oppførsel fra Irans side». Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP Photo
REAGERER STERKT: USAs president Barack Obama uttalte seg torsdag for første gang om avsløringen av attentatplanene, som han kaller «en del av et mønster med farlig og uansvarlig oppførsel fra Irans side». Foto: Pablo Martinez Monsivais/AP PhotoVis mer

Obama varsler harde sanksjoner mot Iran

Etter avsløringen av attentatplaner mot den saudiarabiske ambassadøren i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama uttalte seg torsdag for første gang om avsløringen av attentatplanene, som han kaller «en del av et mønster med farlig og uansvarlig oppførsel fra Irans side».

Han sier ingen alternativer er utelukket i håndteringen av saken.

Torsdag uttalte også ekspedisjonssjefen i det amerikanske finansdepartementet, David Cohen, at USA vurderer nye sanksjoner mot den iranske sentralbanken for ytterligere å isolere landet økonomisk.

Han sier Iran kan vente seg finansiell og økonomisk isolasjon på et helt nytt nivå.

Ifølge talskvinne for det amerikanske utenriksdepartementet, Victoria Nuland, har USA vært i direkte kontakt med Iran om saken.

Irans president Mahmoud Ahmadinejad har tidligere avvist anklagene fra USA og hevder at de er fabrikkerte.

Irans øverste leder, Ayatollah Ali Khamenei, uttalte torsdag at Vesten prøver å spre «iranofobi».

(NTB)