KREVER REFORMER: USAs president Barack Obama (bildet) ber lederne for landets næringsliv om å samarbeide med ham og hans regjering om reformer i finanssektoren. Foto: REUTERS / Yuri Gripas / SCANPIX
KREVER REFORMER: USAs president Barack Obama (bildet) ber lederne for landets næringsliv om å samarbeide med ham og hans regjering om reformer i finanssektoren. Foto: REUTERS / Yuri Gripas / SCANPIXVis mer

Obama varsler ny finanskrise om han ikke får det som han vil

Ber landets næringsliv gi opp motstanden mot hans krav om økonomiske reformer.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||USAs president Barack Obama ber landets næringsliv gi opp motstanden mot hans krav om økonomiske reformer. Uten disse reformene risikerer landet en ny finanskrise, sier han.

Obama sa i en tale torsdag at børsmiljøet på Wall Street bør slåss sammen med hans regjering og ikke mot den. De foreslåtte finansreformene vil gjøre slutt på at skattebetalerne må betale for redningsaksjoner for næringslivet, framholdt han.

- Det er helt nødvendig at vi trekker lærdom av krisen vi har vært igjennom, slik at vi ikke dømmer oss selv til å gjenta den. Og ingen må være i tvil om at akkurat det vil skje, hvis vi lar muligheten vi nå har, gå fra oss, fortsatte presidenten.

- Jeg sier dette fordi jeg mener at når alt kommer til alt, er disse reformene ikke bare i hele landets interesse. De er også til beste for selve finanssektoren, framholdt Obama i sin tale i New York torsdag.

Han henvendte seg direkte til framtredende næringslivsledere, som han kalte gigantene i amerikansk industri, og ba dem støtte reformarbeidet. De gjør seg selv en bjørnetjeneste hvis de motarbeider reformene, sa Barack Obama. (NTB)