- Obama vil føre USA i en kostbar og destruktiv retning

Nå er forfatteren som ødela for Kerry tilbake med ny bok.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): På toppen av New York Times bestselgerliste denne uka troner den kontroversielle boka «The Obama Nation».

Bak boka står Jerome R. Corsi. Han tilhører den konservative høyrefløyen i USA, og var en av de som effektivt «swift-boated» John Kerry ut av valgkampen mot George W. Bush i 2004.

I motsetning til Kerry, som forsøkte å overse de lite dokumenterbare beskyldningene om at han hadde jukset seg til tapperhetsmedlajene i Vietnam-krigen, slår Obama tilbake med voldsom kraft mot innholdet i boka.

Over 40 sider, publisert på nettsida FightTheSmears.com, tilbakeviser Obama påstandene om at han er muslim, venstreradikal og farlig.- Jerome Corsi er en løgner som er fratatt enhver troverdighet, og som nå sauser sammen nytt søppel for å opprettholde Bush-Cheney-politikken han var med på å sikre for fire år siden, sier Tommy Vietor, talsmann for Obama, ifølge nyhetsbyrået AP.

- Full av feil

Obamas stab mener å kunne bevise at Corsis bok er full av feil. Blant annet er datoen for bryllupet mellom Barack og Michelle feil. Corsi skriver også at Obama har utelatt mye informasjon om bakgrunnen sin i de selvbiografiske bøkene han har skrevet.

Obama svarer med å vise til utdrag fra «Dreams From My Father», der han tar for seg det problematiske forholdet til faren, oppveksten i Indonesia og hans røtter i Kenya.

Corsi forsøker også å holde liv i ryktene om at Obama er muslim, på tross av at Illinois-senatoren gjentatte ganger har sagt han er kristen og ble tilknyttet Trinity United Church i Chicago for over 20 år siden.

- Obama vil føre USA i en kostbar og destruktiv retning

- Han ble registrert som muslim. Dokumentasjonen har jeg hentet fra indonesiske aviser og indonesisk fjernsyn. Han gikk til moskeen med sin stefar, sa Corsi, da han var gjest på CNNs Larry King Live-show.

Obamas tilhengere mener imidlertid at Corsi snakker helt uten troverdighet. I 2004 avslørte AP at Corsi hadde skrevet innlegg på nettet, der han beskrev islam som en religion «der gutter blir seksuelt misbrukt og troløse blir drept».

- Obama bruker narkotika

Corsi går heller ikke av veien for å skrive at Obama bruker narkotika - uten å legge fram bevis. Obama har tidligere innrømmet at han røyket hasj og prøvde kokain som tenåring, men at han sluttet da han begynte å studere.

Corsi argumenterer imidlertid for at siden Obama forsøkte å skjule at han røyket sigaretter, så er det neimen ikke godt å si hva annet han skjuler.

I debatten rundt boka «The Obama Nation», er det mange som også spør seg om det i det hele tatt er verdt å bruke tida på en bok full av falske og grunnløse beskyldninger.

- Nå fire år etter har han kommet med en ny bok full av feil. Så hvorfor er det noen som lytter til hva han har å si om Barack Obama? sa Paul Waldman ved Media Matters for America, da han var i Larry King-studio.

Poenget med Corsis bok, som med boka om John Kerry «Unfit For Command», er ikke nødvendigvis å fortelle sannheten.

SLÅR TILBAKE: Barack Obama tilbakeviser påstandene som kommer fram i boka, om at han er muslim, venstreradikal og farlig for USA. Foto: AP Photo/Alex Brandon/SCANPIX
SLÅR TILBAKE: Barack Obama tilbakeviser påstandene som kommer fram i boka, om at han er muslim, venstreradikal og farlig for USA. Foto: AP Photo/Alex Brandon/SCANPIX Vis mer

Poenget er å skape nok blest om noe; nok til at påstandene fester seg i folks hukommelse og dermed påvirker stemmegivningen 4. november.

Corsi selv hevder å ha andre hensikter med boka.

- I denne boka vil jeg argumentere for at et Obama-presidentskap vil lede oss inn i en Obama-nasjon. Ordspillet er valgt med omhu, fordi Obamas venstreradikale politikk, drevet fram av personlighetskulten han bevisst har skapt, vil resultere i en politikk som fører USA i en kostbar og selvdestruktiv retning, både hjemme og borte, skriver Corsi The New York Times.

SWIFT BOAT VETERANS FOR TRUTH: En republikansk tilhenger med et eksemplar av boka som trolig var med på å ødelegge John Kerrys presidentdrøm i 2004. Nå er forfatteren av boka tilbake med ny bok.