Obama vil forlate Afghanistan

Men først sender han inn 17.000 nye soldater.

VANSKELIG OPPGAVE: Amerikanske soldater ute på patrulje sammen med afghanske politimenn. USAs regjering har varslet en større opptrapping i krigen mot Taliban og al-Qaida i Afghanistan og Pakistan. Foto: Massoud Hossaini/Scanpix/AP
VANSKELIG OPPGAVE: Amerikanske soldater ute på patrulje sammen med afghanske politimenn. USAs regjering har varslet en større opptrapping i krigen mot Taliban og al-Qaida i Afghanistan og Pakistan. Foto: Massoud Hossaini/Scanpix/AP Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): USAs president Barack Obama ble i går intervjuet i programmet «60-minutes» på tv-kanalen CBS. Mye av samtalen handlet om USAs krigføring i Afghanistan og Obama la vekt på at de må ha en exit-strategi. - Det vi er ute etter er en samlet strategi for Afghanistan. Det må være en plan for å avslutte aksjonen og en forståelse av at dette ikke er en varig tilstedeværelse, sier Obama i intervjuet.

Hindre angrepPresidenten erklærte for få uker siden at det amerikanske forsvaret skal sende 17.000 flere soldater til Afghanistan. Men sier samtidig at militær innsats ikke er nok for å bekjempe Taliban og al-Qaida. Bedret økonomi i landet og forbedrede diplomatiske forbindelser med nabolandene, blant dem Pakistan er også nødvendig, sa presidenten.

- Men vi skal ikke glemme hva vårt primære mål er. Å forhindre at al-Qaida kan angripe USAs territorium og interesser og våre allierte. Det er vår høyeste prioritet, sier Obama.

Han innrømmet samtidig at beslutningen om å sende ytterligere 17.000 soldater til Afghanistan var den tøffeste han har tatt som president. Men at den var riktig, melder CNN.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer