Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama vil ha Al Gore

Al Gore kan få jobb i Obamas administrasjon. Men hvem vil Gore velge?

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Barack Obama benytter gjerne Al Gore som klima-rådgiver, og kan godt tenke seg å gi ham en jobb i administrasjonen sin hvis han blir valgt som president, melder Reuters.

Presidentkandidaten svarte på spørsmål under et valgmøte i Pennsylvania at han allerede snakker med Al Gore om miljø- og klimaspørsmål, og at han vil vurdere Gore som medlem i administrasjonen sin.

- Al Gore vil spille en sentral rolle når vi skal finne ut av hvordan vi løser dette problemet. Han er en person jeg snakker med jevnlig, sa Obama.

- Jeg snakker allerede med ham om disse problemstillingene. Klimaendringene er reelle. Det er noe vi må gjøre noe med nå, fortalte han videre.

Det knytter seg fortsatt spenning til hvorvidt fredsprisvinner Al Gore, som er en populær mann i USA, vil gå ut og gi sin støtte til Barack Obamas kandidatur, eller til Hillary Clinton.

Som de fleste kjenner til, fungerte Al Gore som visepresident for Hillarys ektemann, Bill Clinton, i åtte år.

Gore regnes som en av de mest innflytelsesrike av de såkalte superdelegatene blant demokratene, som spiller en sentral rolle i valget av partiets presidentkandidat.

VIL GJERNE HA MED AL: Det var under dette valgmøtet i Pennsylvania i går, at presidentkanidat Barack Obama sa at han gjerne vil vurdere Al Gore som medlem i administrasjonen sin. Foto: Alex Wong/ Getty Images/ AFP/ SCANPIX
VIL GJERNE HA MED AL: Det var under dette valgmøtet i Pennsylvania i går, at presidentkanidat Barack Obama sa at han gjerne vil vurdere Al Gore som medlem i administrasjonen sin. Foto: Alex Wong/ Getty Images/ AFP/ SCANPIX Vis mer
<B>POPULÆR MANN: </B> Fredprisvinner og tidligere visepresident Al Gore er en populær mann i USA. Og Barack Obama vil gjerne ha ham med på laget.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media