Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama vil ha gjennomgang av russisk hacking

Vil foreta en gjennomgang før Donald Trump tiltrer som president. 

PRESIDENT: Avtroppende president Barack Obama har bedt etterretningstjenesten å foreta en full gjennomgang av hva som skjedde under valgkampen tidligere i år. De ønsker å undersøke om Russland var involvert, som flere hevder at de var. Foto: Reuters / NTB Scanpix
PRESIDENT: Avtroppende president Barack Obama har bedt etterretningstjenesten å foreta en full gjennomgang av hva som skjedde under valgkampen tidligere i år. De ønsker å undersøke om Russland var involvert, som flere hevder at de var. Foto: Reuters / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): USAs president Barack Obama har bedt om en gjennomgang av den påståtte russiske hackingen i forbindelse med det amerikanske presidentvalget.

OBAMA OM DEN NYE PRESIDENTEN: Obama talte onsdag ettermiddag om Trump som ny president i USA. Video: AP Vis mer

Det melder CNN.

- Presidenten har bedt etterretningstjenesten å foreta en full gjennomgang av hva som skjedde under valgkampprosessen i 2016. Det for å gjøre erfaringer og for å rapportere dette dersom vi finner noe, sier Lisa Monaco, sikkerhetspolitisk rådgiver til CNN.

Cyberangrep

Obamas regjering og USAs etterretningssjef gikk en måned før valget ut og sa at Russland sto bak en omfattende kampanje for å påvirke valget, blant annet gjennom hackerangrep mot Det demokratiske partiet.

- Dette er i tråd med det arbeidet vi gjorde i løpet av sommeren, ved å engasjere kongressen om de truslene vi ser, sier Monaco.

Lisa Monaco skal ha fortalt dette under et frokostmøte holdt av The Christian Science Monitor.

Ifølge CNN skal gjennomgangen skje før Donald Trump tiltrer som president 20. januar 2017.

Dagbladet/NTB

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media