GJENVALGSSTRATEGI: President Barack Obama vil hjelpe amerikanere som sliter med å betjene huslånet. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/SCANPIX
GJENVALGSSTRATEGI: President Barack Obama vil hjelpe amerikanere som sliter med å betjene huslånet. Foto: AP Photo/Pablo Martinez Monsivais/SCANPIXVis mer

Obama vil hjelpe folk som sliter med huslån

Utspillet er ledd i Obamas kampen for gjenvalg til neste år.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama varsler nye tiltak for å hjelpe folk som sliter med å betale boliglånene sine. Utspillet er ledd i Obamas kamp for å bli gjenvalgt neste år.

Presidenten skulle legge fram detaljer om de nye tiltakene under et besøk i delstaten Colorado mandag. Amerikanerne ventet i spenning på å få vite hva Obama vil gjøre for å stimulere boligmarkedet, som er ett av de store problemområdene i landets økonomi.

Obamas republikanske motstandere har sørget for at hans forslag om en såkalt jobbpakke på 447 milliarder dollar eller nærmere 2.500 milliarder kroner ikke er blitt ferdigbehandlet i Kongressen. Nå vil presidenten ty til tiltak som ikke trenger nasjonalforsamlingens samtykke.

- Obama-regjeringens nye framstøt er ikke den store og helhetlige planen enkelte eksperter har etterlyst. Det er fortsatt uklart om framstøtet vil stimulere boligmarkedet nok til å sette mer fart i den økonomiske utviklingen i USA, skriver nyhetsbyrået Reuters.

Det amerikanske direktoratet for boligfinansiering FHFA varslet mandag inngrep som skal gjøre det lettere for boligeiere å refinansiere huslånene sine. FHFA og boligbankene Fannie Mae og Freddie Mac vil redusere eller helt fjerne en rekke av dagens avgifter.

(NTB)