SKAL IKKE LENGER HUSE OBAMA: Waldorf Astoria i New York. Foto: Anthony Behar / AP / NTB scanpix
SKAL IKKE LENGER HUSE OBAMA: Waldorf Astoria i New York. Foto: Anthony Behar / AP / NTB scanpixVis mer

Obama vil ikke bo på kinesiskeid hotell i New York

- Pris og sikkerhet vurdert.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Amerikanske presidenter og ledere har alltid bodd på luksushotellet Waldorf Astoria når de har gjestet FNs hovedforsamling i New York. Nå er det slutt fordi hotellet har fått kinesiske eiere.

- Det er en rekke vurderinger som ligger til grunn for beslutningen om hvor presidenten bor når han ikke befinner seg i Det hvite hus, sier en talsmann for president Barack Obama.

- Alt fra tilgjengelighet til pris og sikkerhet blir vurdert, sier Josh Earnest, som ikke vil si om frykt for avlytting og annen spionasje er en medvirkende årsak.

Waldorf Astoria, som fyller et helt kvartal på Manhattan, ble i fjor kjøpt av kinesiske Anbang Insurance Group for nærmere 16 milliarder kroner.

Amerikansk UD har alltid brukt hotellet som hovedkvarter når ledere fra hele verden samles til FNs årlige hovedforsamling i New York, men nå har også de pakket sammen og etablert nytt hovedkvarter i New York Palace Hotel.

- Sikkerhet gir alltid grunn til bekymring, er alt departementets talsmann John Kirby vil si om saken.

USAs FN-ambassadør Samantha Power har fortsatt en suite på Waldorf Astoria, men mye tyder på at også hun snart vil få ny adresse.

- Jeg har ingenting å si når det gjelder ambassadør Powers bosted, sier Kirby.

(NTB)

Instagram Følg @dagbladet.no på Instagram