Obama vil lovfeste lik lønn for kvinner og menn

Men de færreste tror at de folkevalgte vil vedta lovforslaget.

LOVFORSLAG: President Barack Obama oppfordrer de folkevalgte til å stemme for lovforslaget om lik lønn for kvinner og menn. Her er han på JFK flyplass i New York på mandag. Foto: AP Photo/David Karp/NTBScanpix
LOVFORSLAG: President Barack Obama oppfordrer de folkevalgte til å stemme for lovforslaget om lik lønn for kvinner og menn. Her er han på JFK flyplass i New York på mandag. Foto: AP Photo/David Karp/NTBScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Barack Obama oppfordrer Kongressen til å vedta et lovforslag som sikrer at kvinner får lik lønn som menn for å utføre likt arbeid.

Obama kom med oppfordringen mandag, men de færreste tror at de folkevalgte vil vedta lovforslaget.

Likelønn er en av Demokratenes viktige saker foran høstens presidentvalg. Ifølge Obama vil likelønn også kunne hjelpe den anstrengte amerikanske økonomien.

- Dette handler om mer enn bare rettferdighet, sa Obama på en pressekonferanse mandag.

- Kvinner er hovedforsørger i mange familier, og hvis de tjener mindre enn menn for den samme jobben, så betyr det at mange familier må klare seg på mindre inntekt, sa han.

Senatet skal stemme over forslaget tirsdag, men det er tvilsomt om forslaget får de 60 prosent av stemmene det trenger for å bli vedtatt.
 (NTB)