- Obama vil neppe besøke Mandela på sykehuset

Flere medier melder i dag at den amerikanske presidentens Sør-Afrika-program ikke inkluderer et besøk hos Mandela.

KRITISK: Tilstanden til Nelson Mandela er fortsatt kritisk. Foto: Scanpix
KRITISK: Tilstanden til Nelson Mandela er fortsatt kritisk. Foto: ScanpixVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Sør-Afrikas tidligere president, Nelson Mandelas tilstand er fortsatt kritisk. I natt besøkte biskopen i Cape Town, Thabo Makgoba sykehuset i Pretoria, hvor Mandela nå er innlagt.

Det har også vært snakk om at Amerikas president, Barack Obama skal besøke Mandela på sykehuset under sitt besøk i Sør-Afrika denne uka.

Men flere medier melder i dag at dette ikke vil skje.

- Smilte I går uttalte Mandelas datter til pressen at faren viste glede da han fikk høre om Obamas besøk, melder The Sun.

- Han åpnet øynene og smilte, sa hun til pressen utenfor sykehuset.

Obama lander i Johannesburg på fredag og vil besøke Soweto på lørdag. Han vil også besøke blant annet universitetet i Cape Town.

- President Obama ville ha elsket å se Madiba, sier utenriksminister Maite Nkoana-Mashabane til pressen i Pretoria, ifølge USAtoday.

- Vil gi ham fred - Men i mitt land prøver vi å gi mennesker fred og ro til å bedres når de er i dårlig form - uansett alder, fortsetter hun, skriver Timeslive.

- Om Obama hadde hatt tid ville han kanskje avgitt Mandela et besøk, sier Nkoana-Mashabane ifølge mg.co.

Obama skal imidlertid besøke Robben Island, hvor Mandela satt fanget i 27 år, opplyser ministeren ifølge Fox News.

Kritisk I en offentlig uttalelse sa president Jacob Zuma i går at Mandelas tilstand ikke har endret seg, men at legene gjør sitt beste.

Biskop Thabo Makgoba, som kom til kapellet på sykehuset i Pretoria der Mandela er innlagt i går, ba for den tidligere presidenten sammen med hans kone Graça Machel.

- Vi ber for at han får en fredelig, perfekt slutt, sa han i bønnen.

I de siste 19 dagene har familien sammen med resten av verden vært vitne til at tilstanden til 94 år gamle Mandela brått gikk fra alvorlig til kritisk.

Biskopens bønn syntes å reflektere en gryende erkjennelse blant mange sørafrikanere av at det ugjenkallelig går mot slutten for mannen de ser på som en moralsk gigant.

PROGRAM I SØR-AFRIKA: Obama lander i Johannesburg på fredag og vil besøke Soweto på lørdag. Han vil også besøkeuniversitetet i Cape Town og Robben Island, men han vil neppe besøke Nelson Mandela, som ligger kritisk syk på sykehus i Pretoria, opplyser Sør-Afrikas utenriksminister. Foto: Larry Downing/ Reuters/Scanpix
PROGRAM I SØR-AFRIKA: Obama lander i Johannesburg på fredag og vil besøke Soweto på lørdag. Han vil også besøkeuniversitetet i Cape Town og Robben Island, men han vil neppe besøke Nelson Mandela, som ligger kritisk syk på sykehus i Pretoria, opplyser Sør-Afrikas utenriksminister. Foto: Larry Downing/ Reuters/Scanpix Vis mer