Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Obama vil nominere Ashton Carter som ny forsvarsminister

Det opplyser Det hvite hus.

NOMINERES:  Det er venta at president Barack Obama vil nominere Ashton Carter (bildet) som ny forsvarsminister. Foto: REUTERS/Yuriko Nakao
NOMINERES: Det er venta at president Barack Obama vil nominere Ashton Carter (bildet) som ny forsvarsminister. Foto: REUTERS/Yuriko Nakao Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): President Barack Obama kunngjør i dag hvem han nominerer som ny forsvarsminister etter Chuck Hagel.

Ashton Carter har vært det heteste tipset, og nå sier en kilde tilknyttet Det hvite hus at dette er mannen Obama kommer til å nominere, melder nyhetsbyrået Reuters.

Kunngjøringen skjer klokka 16 norsk tid.

Carter var viseforsvarsminister under Leon Panetta fra oktober 2011 til desember i fjor.

60-åringen regnes som ekspert på høyteknologiske våpensystemer og militærbudsjetter, og han har framstilt seg selv som reformvillig og opptatt av å effektivisere byråkratiet i Pentagon.

Kritikerne peker på at han har liten erfaring med strategisk ledelse, og de gjør også et poeng av at han aldri selv har tjenestegjort i uniform slik Vietnam-veteranen Hagel, skriver NTB.

Det hvite hus har tidligere hyllet Carters «detaljerte forståelse» av hvordan Pentagon fungerer. Det påpekes også hvordan Senatet enstemmig ga sin tilslutning til Carter da han fikk posten som viseforsvarsminister i 2011.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media
Kode24 - nettavis om utvikling og koding Elbil24.no -  nyheter om elbil KK.no - Mote, interiør, og tips Sol.no - De viktigste nyheter fra nettsider i Norge Vi.no - Quiz, kryssord og nyttig informasjon Dinside.no - teknologi, økonomi og tester Se og Hør - Kjendis og underholdning Lommelegen.no - helse, symptomer og behandling