Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama vil øke presset på på Syrias president

- Det er noen skritt vi kan ta.

UTBOMBET: Slik så det ut i byen Homs da sivile omsider ble evakuert tidligere denne måneden. Foto: Thaer Al Khalidiya / Reuters / NTB SCANPIX
UTBOMBET: Slik så det ut i byen Homs da sivile omsider ble evakuert tidligere denne måneden. Foto: Thaer Al Khalidiya / Reuters / NTB SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs president Barack Obama sier han vurderer nye tiltak for å øke presset på Syrias president Bashar al-Assad.

Det er ingenting som tyder på at borgerkrigen i Syria vil få noen snarlig løsning, fastslo Obama under et møte med Jordans kong Abdullah i California fredag. Den humanitære bistanden må derfor styrkes umiddelbart, varslet han.

- På mellomlang sikt er det dessuten noen skritt vi kan ta for å øke presset på Assads regime, og vi vil fortsette å samarbeide med alle involverte parter for å forsøke å nærme oss en diplomatisk løsning, sa Obama.

Ifølge en talsmann er Obama blant annet opptatt av å øke støtten til den moderate opposisjonen i Syria. Men militære alternativer er også på bordet, og det kan fortsatt bli aktuelt å gi våpen til opprørsstyrkene, opplyser kilder i Det hvite hus.

Under møtet i California diskuterte Obama og kong Abdullah også den økende trusselen som ekstremister utgjør i Syria.

(NTB)

Hele Norges coronakart