Obama vil oppheve homoforbudet i militæret

Lady Gaga svarte med applaus.

HAR IKKE LOV TIL Å SI DET HVIS DE ER HOMOFILE: Disse amerikanske soldatene som ble fotografert i Kunar-provinsen i Afghanistan i juli i år har ikke lov til å si det hvis de er homofile. Nå lover president Obama å holde løftet. Foto: REUTERS/Tim Wimborne/Scanpix
HAR IKKE LOV TIL Å SI DET HVIS DE ER HOMOFILE: Disse amerikanske soldatene som ble fotografert i Kunar-provinsen i Afghanistan i juli i år har ikke lov til å si det hvis de er homofile. Nå lover president Obama å holde løftet. Foto: REUTERS/Tim Wimborne/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

||| (Dagbladet.no): 11. desember vil Barack Obama trolig tale i Oslo, da han tar i mot Nobels fredspris.

I natt norsk tid talte den amerikanske presidenten på den årlige middagen til Human Rights Campaign, som jobber for homofiles rettigheter. Obama gjorde det blant annet klart at han vil avslutte «Don't ask, don't tell»-ordningen i militæret. - Bør ikke straffeI dag er det forbudt å tjenestegjøre i USAs væpnende styrker hvis en erkjenner at en har seksuell kontakt med en person av samme kjønn. Det er også forbudt å snakke om homoseksuelle forhold. Samtidig vil militære sjefer ikke etterforske personenes seksuelle legning.

- Vi bør ikke straffe patriotriske amerikanere som har meldt seg til å tjene landet. Vi burde hylle deres vilje. Jeg jobber nå med lederne i Pentagon og medlemmene i Senatet og Representantens hus for å avslutte denne ordningen. Jeg vil avslutte «don?t ask, don?t tell». Det lover jeg dere, sa han i talen ifølge Politico.

I talen beklaget Obama at han hittil ikke har gjort nok for homofiles rettigheter, og sa at dette kanskje hadde kommet noe i bakgrunnen, blant annet på grunn av de økonomiske problemene i landet. - Mange av dere mener det har gått for sakte. Jeg må være ærlig om det. Men selv om vi har måttet takle ekstraordinære utfordringer, så kan vi ikke overse sakene som gjelder grunnleggende likestilling.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer