STREKKER UT HÅNDA: USA strekker ut en hånd til Det muslimske brorskap, som gjorde det svært godt under valget i Egypt. Den amerikanske viseutenriksministeren befinner seg i Kairo, og skal blant annet har samtaler med brorskapet. Foto: Kevin Lamarque/REUTERS
STREKKER UT HÅNDA: USA strekker ut en hånd til Det muslimske brorskap, som gjorde det svært godt under valget i Egypt. Den amerikanske viseutenriksministeren befinner seg i Kairo, og skal blant annet har samtaler med brorskapet. Foto: Kevin Lamarque/REUTERSVis mer

Obama vil snakke med Det muslimske brorskap

Brorskapet lover at de vil respektere fredsavtalen med Israel.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det muslimske brorskap, som har gjort det svært godt under valget i Egypt, skal ha forsikret USA om at de vil respektere fredsavtalen med Israel.

- De har komme med løfter til oss i den retning, sier en talskvinne for utenriksdepartementet i Washington, Victoria Nuland.

Det muslimske brorskap var forbudt i Egypt, men spilte en sentral rolle i opprøret som endte med president Hosni Mubaraks fall.

Brorskapets politiske gren, Frihets og rettferdighetspartiet, har gjort det svært godt under valget i landet og kommer derfor til å spille en sentral rolle framover.

Før valget gjorde brorskapet det klart at de ville revidere fredsavtalen fra 1979, noe som skapte stor nervøsitet både i Israel og USA som var fødselshjelper for den såkalte Camp David-avtalen.

USAs viseutenriksminister for det nære østen, Jeffrey Feltman, befinner seg nå i Kairo der han skal ha samtaler med en rekke politiske aktører.

Feltman håper også å møte representanter for Det muslimske brorskap, bekrefter Nuland.

- Dette er ingen monolittisk organisasjon, sier hun.

(NTB)