Obama vil ta milliarder fra oljeselskapene

President Barack Obama varsler kamp mot noe av det mest amerikanske som finnes, nemlig olje.

MR GRØNN?: President Barack Obama har vunnet Nobels fredspris. Etter nattens tale til nasjonen kan det se ut til at det er miljøvernerne han frir til. På tide, vil nok noen si. Foto: REUTERS / Pablo Martinez Monsivais
MR GRØNN?: President Barack Obama har vunnet Nobels fredspris. Etter nattens tale til nasjonen kan det se ut til at det er miljøvernerne han frir til. På tide, vil nok noen si. Foto: REUTERS / Pablo Martinez Monsivais Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

I natt norsk tid holdt USAs president Barack Obama den årlige talen om rikets tilstand.

Talen er presidentens store anledning til å snakke direkte til det amerikanske folk. Uansett hvilken av de store TV-kanalene seerne valgte, var det nemlig ett og samme program i går kveld amerikansk tid: Presidentens tale.

Les også: Folket støtter Obama

80 prosent grønn Og det var ikke små mål han satte seg i klimakampen. Innen 2035 ønsker den amerikanske presidenten at 80 prosent av all energiforsyning i landet kommer fra klimavennlige energikilder.

Det er sterke ord i et land basert på olje. Og konsekvensene for oljebransjen kan bli knallharde, noe også Obama sendte et tydelig signal om.

- I stedet for å subsidiere gårsdagens energi, la oss heller investere i morgendagens, sa Obama.

Kutter subsidier Obama vil be Kongressen om å fjerne flere milliarder dollar i oljesubsidier. Disse pengene bør ifølge presidenten heller gå til grønn teknologi, som vindkraft og solenergi.

Som eksempler på grønn energi nevnte han både naturgass og kullkraft med fangst og lagring av CO2, i tillegg til fornybare energikilder.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer