Obama vil ta styring i klimaforhandlingene

Vil sikre ny avtale. Inviterer til Washington.

VISJONÆR: President Barack Obama vil samle verdens tungvektere i Washington - for å sikre en ny klimaavtale i København i desember. I dag er Obama-administrasjonen på plass i Bonn, der 190 nasjoner begynner arbeidet med en forbedret avtale. Foto: JIM YOUNG / REUTERS / SCANPIX
VISJONÆR: President Barack Obama vil samle verdens tungvektere i Washington - for å sikre en ny klimaavtale i København i desember. I dag er Obama-administrasjonen på plass i Bonn, der 190 nasjoner begynner arbeidet med en forbedret avtale. Foto: JIM YOUNG / REUTERS / SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no): USAs president Barack Obama vil sikre at en internasjonal klimaavtale kommer på plass i år. Nå inviterer han verdens økonomiske tungvektere til klimamøte i Washington.

I alt 16 land er nå invitert til klimasamtaler i Washington den 27.—28. april, meldte Det hvite hus lørdag. Målet er å «skape det politiske lederskapet som er nødvendig» for å få på plass en ny klimaavtale i København i desember.

Skal fremme dialogDet amerikanske initiativet skal fremme dialog mellom industrilandene og utviklingslandene og legge til rette for konkrete tiltak og samarbeidsprosjekter som skal gi både utslippsreduksjoner og mer fornybar energi, melder Det hvite hus. Møtet i Washington i april skal etter planen være starten på en prosess som skal kulminere med toppmøtet i Italia i sommer. Landene som er invitert til klimamøtet, er Australia, Brasil, Canada, Frankrike, India, Indonesia, Italia, Japan, Kina, Korea, Mexico, Russland, Tyskland, Storbritannia, Sør-Afrika. I tillegg er Danmark, EU og FN invitert.

Vil ha ny klimalov Det amerikanske initiativet går parallelt med de offisielle klimaforhandlingene fram mot klimatoppmøtet i København. Målet med forhandlingene er å få på plass en ny klimaavtale for perioden etter Kyotoprotokollens utløp i 2012.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer