Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

- Obama vil ta våpen vekk fra de gode menneskene

Seksåringen Isaacs ti grunner til ikke å stemme på Obama skaper kritikkstorm.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Presidentvalget i USA nærmer seg, og med den mer eller mindre absurde politiske valgkampvideoer.

Den konservative bloggen The Patriot Update har satt mange sinn i kok ved å la seks år gamle Isaac Anthony posere med pistol, øks og en baby mens hans lister opp ti grunner til ikke å stemme på Obama.

Gutten presenteres  som «en seksåring som vet hvor han står i politiske spørsmål og i det kommende presidentvalget.»

«Han synes babyer er en byrde» , sier den lille gutten blant annet om Obama, mens han poserer med en baby i armkroken.  «Han vil ta våpen vekk fra de gode menneskene», sier han før han fyrer av en lekepistol mot kameraet.

Det siste og viktigste argumentet er det velkjente «ingen vet hvor han kommer fra» som henviser til de seiglivede ryktene om at Obama egentlig ikke er født i USA, men i farens hjemland Kenya. 

«Hjernevasking» Reaksjonene på videoen, som også er blitt publisert på bloggens kanal på YouTube, er mange, og stort sett negative.

«Hjernevask» fra en «pyse av en far som ikke kan gjøre sitt eget skitne arbeid» skriver en. Andre mener det grenser til barnemishandling.

TVILER PÅ OM HAN ER FRA USA:  - Ingen vet hvor han kommer fra, sier Isaac Anthony om Obama.
TVILER PÅ OM HAN ER FRA USA: - Ingen vet hvor han kommer fra, sier Isaac Anthony om Obama. Vis mer

Det australske nettstedet News.com.au har svart på listen ved å lage sin egen topp ti liste hvor de lister opp ti grunner til hvorfor videoen er forkastelig: «Videoen grenser til utnyttelse av barn,» er punkt nummer én.

Flere søte barn har angrepet Obamas politikk i sommer.  I slutten av juli var det Clara (7)  og Eliza (4),  to jenter med sin egen saft-stand, som kalte et av Obamas politiskeutspill frekt i Tv-nettverket Fox News program Fox & Friends.

Dødt løp Før presidentvalget 6. november er det nærmest dødt løp mellom de to kandidatene  Barack Obama  og Mitt Romney.

På et gjennomsnitt av meningsmålingene i juli, gjengitt på Realclearpolitics.com leder Obama med bare to prosent på rivalen.

Så gjenstår det å se om angrepene fra Isaac Anthony og saft-søstrene vil vippe meningsmålingene i den ene eller andre retningen.

POSERER MED PISTOL:  Seksåringen mener man ikke bør stemme på Obama fordi han vil ta våpen vekk fra de gode menneskene.
POSERER MED PISTOL: Seksåringen mener man ikke bør stemme på Obama fordi han vil ta våpen vekk fra de gode menneskene. Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media