Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama vinner fintelling i Texas

- Hillary innkasserte seiren etter halvspilt kamp. Nå leder Obama 1635 - 1499.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obama hevder at det var han og ikke Hillary Clinton som vant demokratenes nominasjonsvalg i Texas.

Clinton ble kåret til vinner i Texas, men fintellingen fra de til dels kaotiske nominasjonsmøtene viser nå at det var Obama som sikret seg flest delegater i delstaten.

Ifølge senatorens medarbeidere får Obama med seg 99 Texas-delegater til demokratenes landsmøte i august, der det endelig blir avgjort hvem som blir partiets presidentkandidat.

Clinton må nøye seg med 94 delegater fra Texas, sier Lloyd Doggett som sitter i Representantenes hus for demokratene.- Ingen tvil

- Det hersker ingen tvil om hvem som vant. Resultatet er utvetydig og 100 prosent klart og viser at senator Obama vant Texas, trolig med fem flere delegater enn Clinton, sier Doggett.

Clintons antatte seier i Texas, og seieren i Ohio samme dag, bidro til å puste nytt liv til den tidligere førstedamens valgkamp.

Chet Edwards, som også sitter i Kongressen for demokratene, sier Clinton var for raskt ute med å proklamere seier i Texas.

- Man utroper ikke vinneren etter halvspilt kamp, sa han tirsdag.
Superdelegater
Ifølge nettstedet RealClearPolitics.com har Obama nå 1.635 delegater i ryggen, medregnet 218 såkalte superdelegater, partiveteraner som står fritt til å støtte hvem de vil under landsmøtet i august, og som alt har gitt sin tilslutning til Obama.

Hillary Clinton har ifølge nettstedet sikret seg 1.499 delegater, blant dem 251 superdelegater som rett nok kan ombestemme seg helt opp til siste sekund.

 Barack Obama og kona Michelle parter med reportere på flyet videre til Ohio 5. mars etter primærvalget i Teaxs. Nå ser det ut til at Obama ikke tapte Texas likevel. Foto: AFP/Scanpix.
Barack Obama og kona Michelle parter med reportere på flyet videre til Ohio 5. mars etter primærvalget i Teaxs. Nå ser det ut til at Obama ikke tapte Texas likevel. Foto: AFP/Scanpix. Vis mer

ABC News har regnet seg fram til at Obama har støtte fra 1.628 delegater, mens Clinton har 1.497.

Den endelige bekreftelsen på Obamas seier i Texas kommer først i begynnelsen av juni, når Det demokratiske partiet i delstaten holder sin årlige kongress. (NTB - AFP).

JUBLET FOR TIDLIG? Hillary Clinton vinker fra flytrappa i Houston 5. mars etter primærvalget i Texas. Fintellingen tyder på at hun feiret for tidlig.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media