Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obama vurderer å boikotte G8-toppmøtet i Russland

På grunn av Russlands inntog på Krimhalvøya.

VURDERER REAKSJONER:  USAs president Barack Obama vurderer hvordan USA skal reagere på Russlands tilsynelatende innblanding i konflikten i Ukraina. Foto: AFP Photo/Alexander Nemenov/NTB Scanpix
VURDERER REAKSJONER: USAs president Barack Obama vurderer hvordan USA skal reagere på Russlands tilsynelatende innblanding i konflikten i Ukraina. Foto: AFP Photo/Alexander Nemenov/NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Obama-administrasjonen og europeiske statsledere vurderer en eventuell boikott av det planlagte G8-møtet i Sotsji på grunn av Russlands militære aktivitet på Krimhalvøya i Ukraina, melder nyhetsbyrået AP.

USAs president advarte Russlands president Vladimir Putin mot å militær intervensjon i Ukraina, der han sa at det ville «få følger», uten å utdype hvilke følger.

Bekymret Presidenten sa at han er dypt bekymret over rapportene om at det nå skal være russiske soldater på Krimhalvøya, og sa at det kunne være «dypt destabiliserende».

Ukrainas fungerende president sa i kveld at 2000 russiske soldater skal ha ankommet Krim - og ba Russland stoppe provokasjonene.

I tillegg til G8-boikott, vil Obamas administrasjon i Washington ta en ny vurdering på om de vil fortsette forhandlingene med Russland om tettere handel.

- Gir Putin en mulighet Obamas advarsel kom rett før meldingene om at også amerikansk etterretning regner soldatene som befinner seg på Krim som russiske.

NBC News-korrespondent Andrea Mitchell siterer en anonym tjenestemann på at Obama ikke hadde kommet med en advarsel om ikke amerikansk etterretning hadde sett russiske styrker i bevegelse, men ønsker å gi Putin en mulighet til å trekke styrkene tilbake.

Hele Norges coronakart