«Obamacare er et mareritt». I dag går trolig Trump på et nytt helsenederlag

I et siste forsøk på å få gjennomført et av sine største valgløfter, refset Donald Trump sine egne for å overbevise dem om å oppheve Obamacare.

REFSET EGNE: I et siste forsøk på å piske nok republikanske stemmer til å oppheve Obamacare, gikk Trump på talerstolen mandag kveld. Bak ham sto det amerikanske familier, som ifølge Trump, lider under omstridte Obamacare. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix
REFSET EGNE: I et siste forsøk på å piske nok republikanske stemmer til å oppheve Obamacare, gikk Trump på talerstolen mandag kveld. Bak ham sto det amerikanske familier, som ifølge Trump, lider under omstridte Obamacare. Foto: AFP Photo / NTB Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Etter alt å dømme venter et nytt helsenederlag USAs president Donald Trump i dag tirsdag, når Senatet skal stemme over et forslag om å oppheve og erstatte Obamacare.

I et siste forsøk på å piske nok republikanske stemmer, gikk Trump på talerstolen mandag kveld. Bak ham sto det amerikanske familier som, ifølge Trump, lider under omstridte Obamacare.

Budskapet hans til de republikanske politikerne i Senatet som sitter på helsereform-nøkkelen, var såre enkel:

- Dette er deres siste sjanse til å holde deres egne valgløfter til det amerikanske folk.

Skal stemme over forslag

For helt siden Obamacare, Barack Obamas helsereform, ble vedtatt for sju år siden, har republikanere i Washington D.C. lovet å oppheve og erstatte helsereformen.

Nå sitter det en republikaner i Det hvite hus, og i begge kamrene i Kongressen - Senatet og Representantes hus - har republikanerne flertall. Men de klarer ikke å bli enige om en reform som kan erstatte Obamacare.

I morgen skal Senatet etter planen stemme over deres forslag som skal oppheve og erstatte Obamacare, men reformforslaget ventes å bli nedstemt. Republikanerne klarer rett og slett ikke bli enige.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer