Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obamas bestemor drapstruet av terrorgruppe

Vaktholdet mangedoblet rundt den kenyanske kvinnen etter drapet på bin Laden.

TERRORMÅL: Sarah Obama (88) voktes døgnet rundt etter at terrororganisasjonen Al-Shabaab har framsatt drapstrusler mot henne. Foto: SAYYID AZIM/AP/SCANPIX
TERRORMÅL: Sarah Obama (88) voktes døgnet rundt etter at terrororganisasjonen Al-Shabaab har framsatt drapstrusler mot henne. Foto: SAYYID AZIM/AP/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): Vaktholdet rundt Barack Obamas kenyanske bestemor Sarah Obama (88) er kraftig forsterket etter at terrorgruppa Al-Shabaab, ansett som den somaliske greina av al-Qaida, har framsatt en personlig drapstrussel mot henne, skriver ABC News.

Døgnet rundt Kenyansk politi patruljerer nå døgnet rundt ved den eldre kvinnens hus i landsbyen Nyang'oma Kogelo i det vestlige Kenya. Vaktholdet ble forsterket allerede da det ble kjent at Osama bin Laden var drept av amerikanske styrker for halvannen uke siden - men etter meldingen om drapstrusselen har antallet vakter skutt i været.

En kenyansk politisjef sier til den amerikanske kanalen at han nå «har nok politifolk til å patruljere hele landsbyen».

Selv tar den 88-årige kvinnen, som formelt sett er Obamas stebestemor, oppstyret med stor ro.

- Livet mitt er ikke forandret på noen måte. Vaktholdet har ikke begrenset bevegelsesfriheten min. Hvis myndighetene har besluttet å bringe inn mer sikkerhetspersonell, er det greit.

Tar trusler på alvor Al-Shabaab har i en årrekke kjempen mot Somalias vestligstøttede regjering. Drapstrusselen mot Sarah Obama føyer seg inn i rekka av trusler islamistiske grupper har kommet med etter al-Qaida-lederens død natt til forrige mandag.

- Det som venter dere, er mye større og farligere. Dere vil angre og ønske Osama tilbake, uttalte Nahir al-Wahisi, leder for al-Qaida på Den arabiske halvøy (AQAP), i går.

Amerikanske myndigheter tar den Jemen-baserte gruppa på alvor og har tidligere beskrevet dem som «den alvorligste trusselen mot det amerikanske fastlandet».

JUSTIS: Krigere fra Al-Shabaab pisker en ungdom som har tilstått voldtekt, i Somalias hovedstad Mogadishu. Foto: FEISAL OMAR/REUTERS/SCANPIX
JUSTIS: Krigere fra Al-Shabaab pisker en ungdom som har tilstått voldtekt, i Somalias hovedstad Mogadishu. Foto: FEISAL OMAR/REUTERS/SCANPIX Vis mer
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media