Obamas bestemor forsøkt robbet i Kenya

Ville ta solcelle-panelet.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Bestemoren til den amerikanske presidentkandidaten, Barack Obama, ble forsøkt robbet og ranet i sitt hjem i landsbyen Kogelo ved byen Kisumu i Kenya i går, skriver den kenyanske avisa Daily Nation.

Innbruddstyvene skal ha slått til om natta. De skal ha ødelagt kjøkkendøra og skal ha tatt seg opp på taket med en stige før de forsøkte å ta med seg et solcellepanel på taket av bestemoren hjem. De lyktes imidlertid ikke med tyveriet.

- Jeg forsto at noe var galt da jeg skulle lage frokost om morgenen. Jeg hørte ingenting i løpet av natta fordi det regnet, forteller Sarah Obama (85) til avisa.

Til tross for at innbruddet ser ut til å være rettet mot en tilfeldig person, tar ikke familien noen sjanser i og med at barnebarnet er en av to personer som blir USAs neste president.

Nå ber de om beskyttelse og politiet lover nå å patruljerer ved huset hennes.

- Jeg kan ikke forstå tyvenes motiver. De tok jo ingenting fra kjøkkenet, sier bestemor Obama, som legger til at hun frykter for sitt eget liv.

- Dette er bare tyver som tror at Barack Obama har sendt meg masse penger, sier Sarah, ifølge nyhetsbyrået Reuters.

Barack Obama ble født på Hawaii og har en amerikansk mor og en kenyansk far.

LIVREDD: Sarah Obama, bestemor til presidentkandidat Barack Obama, frykter for sitt liv etter at innbruddstyver forsøkte å ta solcelle-panelet hennes natt til i går. Foto: ROBERTO SCHMIDT/AFP
LIVREDD: Sarah Obama, bestemor til presidentkandidat Barack Obama, frykter for sitt liv etter at innbruddstyver forsøkte å ta solcelle-panelet hennes natt til i går. Foto: ROBERTO SCHMIDT/AFP Vis mer

Ikke overraskende håper nærmest hele Kenya at Obama skal føre landet deres i Afrika inn i det hvite hus.

I en fersk undersøkelse fra landet var 89 prosent for Obama som president mot tre prosent for republikaneren John McCain, melder nyhetsbyrået.