- Obamas brev til ayatolla Khamenei ødelegger alt

Sterk kritikk mot presidentens IS-brev.

IRANSKE LEDERE: Ayatollah Ali Khamenei fotografert med daværende president Mahmoud Ahmadinejad i 2012. Foto: AFP / NTB scanpix
IRANSKE LEDERE: Ayatollah Ali Khamenei fotografert med daværende president Mahmoud Ahmadinejad i 2012. Foto: AFP / NTB scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet): Det har vært til dels sterke reaksjoner i USA etter at det i går ble kjent at president Barack Obama i all hemmelighet har skrevet et brev til Irans åndelige leder ayatolla Ali Khamenei der han understreket de to landenes felles interesse i å bekjempe IS.

Det var Wall Street Journal som først omtalt brevet, og flere kilder har senere bekreftet dets eksistens overfor nyhetsbyrået AP.

Brevet oppfattes som kontroversielt både fordi USA brøt alle diplomatiske forbindelser til Iran i 1979, og fordi Iran er en av det syriske regimets sterkeste støttespillere.

- Knuser syrernes håp De to republikanske senatorene John McCain og Lindsey Graham publiserte i dag en fellesuttalelse, der de kritiserer presidentens brevskriving.

- Konsekvensene av dette brevet er at det knuser syrernes siste og beste håp om å kunne leve i frihet fra det brutale Assad-regimeet, skriver de to senatorene.

Det kritisereres også fordi Khamenei representerer sjiamuslimer, mens terrororganisasjonen IS har profilert seg som en sunnimuslimsk jihadistgruppen.

- Ødelegger alt En kilde i Kongressen sier til Fox News at brevet ødelegger samtalene amerikanske myndigheter har hatt med sunnimuslimske land og grupper om å bidra i kampen mot IS.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer