- Obamas helsereform er ond

Palin tilbake i politikken med kraftsalve mot Obamas reformplaner.

46 MILLIONER UTEN FORSIKRING:  Tusenvis av fattige amerikanere uten råd til sykeforsikring har stilt seg i kø i tidlige morgentimer utenfor Wise County Fairgrounds in Wise, Virginia. Der venter de på å få gratis behandling av 600 leger, tannleger og annet frivillig helsepersonell. Totalt mangler 46 millioner helseforsikring i USA.  Foto: AFP/Paul J. Richards/SCANPIX
46 MILLIONER UTEN FORSIKRING: Tusenvis av fattige amerikanere uten råd til sykeforsikring har stilt seg i kø i tidlige morgentimer utenfor Wise County Fairgrounds in Wise, Virginia. Der venter de på å få gratis behandling av 600 leger, tannleger og annet frivillig helsepersonell. Totalt mangler 46 millioner helseforsikring i USA. Foto: AFP/Paul J. Richards/SCANPIX Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

(Dagbladet.no) I sin første uttalelse etter avgangen som Alaska-guvernør, går den tidligere republikanske visepresidentkandidaten Sarah Palin til angrep på Obamas planer om helsereformer.

- Hvem kommer til å lide mest når de skal rasjonere helsestellet? De syke, de eldre og funksjonshemmede selvfølgelig, skriver Palin på sin Facebook-side ifølge Ap og NTB.

Eksguvernøren stopper imidlertid ikke der.

- Det USA jeg kjenner er ikke et land der mine foreldre og mitt barn med Downs syndrom må stå foran Obamas «dødspanel», slik at byråkratene hans kan avgjøre, basert på subjektiv bedømmelse av hvor produktive de er for samfunnet, om de fortjener helseomsorg eller ikke. Et slikt system er beint fram ondt, skriver Palin.

46 millioner uten forsikring USA er det eneste av verdens utviklede land som ikke har et omfattende offentlig helsevesen. 46 millioner amerikanere uten helseforsikring. 9 millioner av dem er barn. Ytterligere 25 millioner er underforsikret.

Likevel bruker USA i dag 52 prosent mer på helse per person enn Norge, ifølge Kaiser Family Foundation.President Obama har foreslått et system som både skal inneholde private og offentlige helseforsikringer. Republikanere mener imidlertid at de private helseforsikrerne ikke vil klare å konkurrere, og at landet derfor vil ende opp med et gjennomstatlig system.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer