INGENTING Å LE AV: Meningsmålingen til NBC/Washington Post gir en indikasjon på at demokratene kan miste kontrollen over Senatet i høstens mellomvalg. Her er president Barack Obama i Charlotte, North Carolina under demokratenes landsmøte i 2012. Foto: Johannes Worsøe Berg
INGENTING Å LE AV: Meningsmålingen til NBC/Washington Post gir en indikasjon på at demokratene kan miste kontrollen over Senatet i høstens mellomvalg. Her er president Barack Obama i Charlotte, North Carolina under demokratenes landsmøte i 2012. Foto: Johannes Worsøe BergVis mer

Obamas hittil verste popularitetsmåling i Washington Post

Bare 41 prosent synes han gjør en bra jobb.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ifølge Washington Post og TV-stasjonen NBCs felles måling synes fattige 41 prosent nå at president Barack Obama gjør en god jobb. 54 prosent synes han gjør det dårlig.

Dermed er han ikke langt unna tidligere president George W. Bush' elendige mars-tall - 37 prosent - før republikanerne tapte kontrollen over Senatet og Representantenes hus i 2006.

Dette er det verste resultatet for Obama noensinne på denne målingen.

Motvind I det demokratiske partiet er det bekymring.

- Vi har vinden i ansiktet, sier demokraten Fred Yang fra firmaet Hart Research, som utførte undersøkelsen sammen med den republikanske meningsmåleren Bill McInturff.

Yang innrømmer at republikanerne ligger best an før mellomvalgene i november.

48 prosent sier det er mindre sjanse for at de stemmer for en kandidat som støtter Obama-administrasjonen, mens 26 prosent sier at det er større sjanse for at de stemmer for en slik kandidat.

Kan miste senatet Ifølge NBC har Obama ytterligere et problem å stri med, fordi de fleste av de viktigste kampene om senatsplasser vil finne sted i stater hvor Republikanerne står sterkt.

NBCs nettsted skriver at republikanerne kan vinne kontrollen i Senatet bare ved å vinne disse drakampene i seks av sju av statene  Alaska, Arkansas, Louisiana, Montana, North Carolina, South Dakota og West Virginia — hvis de ikke mister noen av de senatsplassene de har i dag.

Obamas eneste trøst er at heller ikke Republikanerne er overvettes godt likt.

Ingen skjønnhet Mens 41 prosent får positive følelser og 41 prosent får negative følelser av å høre Obamas navn, er bildet dystrere for republikanerne.

Bare 27 prosent får positive følelser av å høre om det republikanske partiet, mens 45 percent får negative følelser.

- Hvis dette var en skjønnhetskonkurranse, ville ikke republikanerne vinne noen pris, sier Fred Yang til NBC.