Obamas kenyanske familie følger spent med

Nattens valgvake blir en begivenhet av de store i landsbyen som Barack Obamas far stammer fra.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Obamas onkel Said Hussein Obama sier at hele familien vil være samlet på valgkvelden, og at de vil følge med helt til resultatet er klart.

Snart 90 år gamle Sarah Obama bort fortsatt i Kogelo. Hun var den tredje kona til Barack Obamas farfar. Obama ser på «Mama Sarah» som sin bestemor, men det er ikke blodsbånd mellom dem.

- Jeg ber for ham og for at Gud må hjelpe ham, sier hun.

- Det er en hard kamp, så jeg ber for ham. Dersom det er hans tur til å vinne igjen, så vil Gud lede ham til seier, sier hun.

«Se det amerikanske presidentvalget på storskjerm», står det på reklameskilter langs veien til Kogelo. Den billigste billetten koster 70 kroner, omtrent en ukeslønn for en kenyansk arbeider. Men den stive prisen har ikke lagt noen demper på stemningen.

- Jeg vil se på valget hele kvelden. Det er dyrt, men overkommelig, sier Mary Manyala Ohito, en helsearbeider i området.

Også i skolegården ved en barneskole som nå er oppkalt etter Obama, er det satt opp storskjerm. Her får lokalbefolkningen følge valget gratis.

(NTB)

BER FOR OBAMA: Sarah Hussein Obama er president Barack Obamas bestemor. - Jeg ber for ham og for at Gud må hjelpe ham, sier hun.
Foto: Thomas Mukoya / Scanpix
BER FOR OBAMA: Sarah Hussein Obama er president Barack Obamas bestemor. - Jeg ber for ham og for at Gud må hjelpe ham, sier hun. Foto: Thomas Mukoya / Scanpix Vis mer