FÅR GJENNOMGÅ: Både president Barack Obama og kandidat Mitt Romney får gjennomgå av talk show-vertene. Seerne deres er likevel så viktige for dem i valgkampen, at de stiller opp i programmene. Her er Obama gjest hos David Letterman. Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS / NTB SCANPIX
FÅR GJENNOMGÅ: Både president Barack Obama og kandidat Mitt Romney får gjennomgå av talk show-vertene. Seerne deres er likevel så viktige for dem i valgkampen, at de stiller opp i programmene. Her er Obama gjest hos David Letterman. Foto: KEVIN LAMARQUE / REUTERS / NTB SCANPIXVis mer

«Obamas kokainsalg er jo positivt for ham ...»

Her er komikernes vitser om valgkampen.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Følg valgnatta i vår nyhetsstudio

(Dagbladet): Presidentvalget i USA er - selvfølgelig - veldig amerikansk. Det er storslått, med taler på idrettsarenaer, ballonger, plakater og verdenskjente artister.

De bruker også store ord, det er tross alt verdens mektigste mann som skal velges.

Like mektige er ikke komikerne, men morsomhetene går på kryss og tvers i USA i samme tempo som valgkampens episenter.

Naken Madonna Når verdens kanskje viktigste jobb står på spill betyr vitser fint lite, men det bør være rom for et friminutt med humring innimellom alt alvoret. Det mener i hvert fall talk show-vertene, som har banket ut festligheter på Mitt Romney og Barack Obamas bekostning i hele høst.

Her er noen av vitsene programlederne har servert seerne:

«Gleder du deg til Halloween? Folk går ut og later som de er noe de ikke er, på jakt etter gaver. Det er som å stille til presidentvalg. »
David Letterman

«Mitt Romney var på "Live With Kelly an Michael". Han ble spurt om hva han liker å ha på seg i senga, og svarte "så lite som mulig". Det er den samme filosofien Mitt har når det gjelder å betale skatt.»
Jimmy Kimmel

«Under en konsert i går lovet Madonna fansen at hun vil kle seg naken om president Obama blir gjenvalgt. Er det bare meg, eller er det et valgkamputspill for Mitt Romney?»
Jay Leno

Butikktyver «Vet dere hvem som støtter Mitt Romney? Lindsay Lohan. Det kan virkelig litt rart, men ikke for Romney-kampanjen. De er veldig fornøyd. De sier de nå har en sjanse til å vinne butikktyvenes stemmer.»
David Letterman

HOS LENO: Utfordrer Mitt Romney er her hos Jay Leno. Foto: PAUL DRINKWATER / REUTERS / NTB SCANPIX
HOS LENO: Utfordrer Mitt Romney er her hos Jay Leno. Foto: PAUL DRINKWATER / REUTERS / NTB SCANPIX Vis mer

«Trump lover en overraskelse i morgen. Typisk nok en sjokkerende nyhet som kan endre utkommet av valgkampen. Akkurat nå vet jeg ikke hva slags informasjon Trump har. Vil han avsløre at Obama er fyren som har stylet håret hans i 20 år? Det vil ikke være særlig bra for Obama.»
Jimmy Kimmel

«Gårsdagens debatt ble holdt i Boca Raton i Florida. Romney har faktisk en tre prosents ledelse blant Florida-velgerne. Han møter selvfølgelig en utfordring, nemlig å sørge for at disse velgerne fortsatt er i live til valgdagen.»
Jimmy Fallon

«Så dere debatten i går kveld? Jeg må innrømme at jeg var blant dem som ikke hadde bestemt meg. Jeg klarte ikke velge mellom å se baseballkampen eller fotballen.»
Jay Leno

«Mitt Romney er så rik at han har leid inn ekstra hushjelp bare for å vaske penger.»
David Letterman

Kokainsalg «Et av president Obamas hovedpoenger i går var hvordan sanksjonene mot Iran knebler økonomien deres. Og tro meg, hvis det er noen som vet hvordan du skal kneble en økonomi, så er det president Obama.»
Jay Leno

«Det er mange syke rykter som dukker opp rundt de to kandidatene. En mann hevder at president Obama brukte og solgte kokain på college. Men se lyst på det, for hvis dette stemmer har jo Obama businesserfaring.»
Jay Leno

«Donald Trump sier han har store nyheter om president Obama på onsdag. Trump sier han gjerne skulle kommet med det tidligere, men å forfalske en kenyansk fødselsattest er vanskeligere enn du tror.»
Conan O'Brien

«Donald Trump sier han har en veldig stor kunngjøring om president Obama, som kan ødelegge valgkampen hans. Ja, han vil gå ut og støtte ham.»
Jimmy Fallon

«Før Halloween har salget av Obama-masker vært 30 prosent høyere enn salget av Roomney-masker. Det er logisk. Jeg mener, hva er vel mer skremmende enn fire år til med denne økonomien?»
Jay Leno

Seriemorder «En ny meningsmåling viset at Mitt Romney nå har en sju prosents ledelse på president Obama. Det er riktig, Romney leder med sju prosent blant folk som fortsatt tar telefonen fra skjult nummer.»
Seth Meyers

«Mitt Romney sa at han har permer fulle av damer (kandidater til ministerposter, red.anm). Først og fremst, hvem fyller permer med damer? Seriemordere. I hver seriemorderfilm stormer politiet huset til drapsmannen, og hva finner de? Permer fulle av damer ... og så åpner de kjøleskapet, og et hode ramler ut.»
Bill Maher

«Mitt Romney nekter å være med på Nickelodeon-programmet "Kids Pick the President". Romney sier at det ikke er personlig, han bare mener at disse ungene er blant de 47 prosentene som ikke bidrar noe til landet, og bare snylter på foreldre og besteforeldre.»
Jay Leno

«Mitt Romney er blitt en forandret mann. Ann Romney sier hun ikke lenger trenger late som hun elsker med noen andre.»
Bill Maher