Obamas ledelse skrumper inn

Viser meningsmålinger. Mye avhenger nå av utviklingen i Europa.

LEDER: Obama leder stadig i følge meningsmålinger. Foto: AP Photo/Ed Andrieski/NTBScanpix
LEDER: Obama leder stadig i følge meningsmålinger. Foto: AP Photo/Ed Andrieski/NTBScanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Obama leder stadig over Romney på de nasjonale meningsmålingene, men på noen av de siste samlemålingene er ledelsen sunket til bare 1 prosentpoeng.

Selv om dette viser en tendens, er det likevel ikke på nasjonalt nivå kampen står, men derimot i hver enkelt delstat, og da spesielt i 12-14 såkalte vippestater, som kan gå begge veier, som avgjør valget.

I de øvrige delstatene der resultatet er gitt, er det knapt noen vits i å drive valgkamp. Det gjelder for eksempel California, som er solid demokratisk, og Texas, som er like klart republikansk.

Små og viktige Det forklarer at kandidatene heller vil drive valgkamp i Nevada som har fire valgmenn, enn California, som har 55. Nevada er blitt stadig mer demokratisk på grunn av den voksende latinamerikanske befolkningen, men arbeidsløsheten er høy.

Når det gjelder vippestatene, kom det oppløftende målinger for Obama fra tre av de viktigste, nemlig Ohio, Florida og Virginia der TV-kanalen NBC viste at han har en klar ledelse.

Det taler til Obamas fordel at arbeidsløsheten er lavere enn det nasjonale gjennomsnittet i mange av vippestatene, som for eksempel Ohio og Colorado.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer