Obamas livvaktsjef er flau og bekymret

Lederen for Barack Obamas livvakter legger seg flat etter at to ubudte gjester snek seg inn på en høytidelig middag i Det hvite hus.

SNEK SEG INN: Tareq Salahi og Michaele Salahi poserte for fotografene på vei inn. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN/Scanpix
SNEK SEG INN: Tareq Salahi og Michaele Salahi poserte for fotografene på vei inn. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

|||Lederen for Barack Obamas livvakter legger seg flat etter at to ubudte gjester snek seg inn på en høytidelig middag i Det hvite hus.

Amerikanske myndigheter har offentliggjort et bilde fra middagen som viser at ekteparet Michaele og Tareq Salahi fikk hilse på presidenten. Hendelsen har ført til skarpe reaksjoner, og kritikere mener Obamas sikkerhet ble satt i fare.

Lederen for sikkerhetstjenesten Secret Service, Mark Sullivan, sier bruddet på rutinene har gjort ham flau og dypt bekymret.

- De to skulle vært hindret i å ta seg inn på tilstelningen. Feilen er vår, sier Sullivan.

Kan bli saksøkt

I Washington spekuleres det på om Sullivan vil bli nødt til å trekke seg som følge av hendelsen. I tillegg mener flere politikere at de ubudte middagsgjestene må straffeforfølges.

- Du er nødt til å sende et sterkt signal om at folk rett og slett ikke må gjøre slike ting, sa den demokratiske senatoren Evan Bayh til TV-kanalen Fox News søndag.

Ifølge avisa The New York Times er det allerede satt i gang avhør av Michaele og Tareq Salahi.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.