Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obamas livvaktsjef er flau og bekymret

Lederen for Barack Obamas livvakter legger seg flat etter at to ubudte gjester snek seg inn på en høytidelig middag i Det hvite hus.

SNEK SEG INN: Tareq Salahi og Michaele Salahi poserte for fotografene på vei inn. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN/Scanpix
SNEK SEG INN: Tareq Salahi og Michaele Salahi poserte for fotografene på vei inn. Foto: AFP PHOTO/Mandel NGAN/Scanpix Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

|||Lederen for Barack Obamas livvakter legger seg flat etter at to ubudte gjester snek seg inn på en høytidelig middag i Det hvite hus.


Amerikanske myndigheter har offentliggjort et bilde fra middagen som viser at ekteparet Michaele og Tareq Salahi fikk hilse på presidenten. Hendelsen har ført til skarpe reaksjoner, og kritikere mener Obamas sikkerhet ble satt i fare.


Lederen for sikkerhetstjenesten Secret Service, Mark Sullivan, sier bruddet på rutinene har gjort ham flau og dypt bekymret.

YDMYK: Leder for president Barack Obamas livvakter, Mark Sullivan, (til venstre) legger seg flat og beklager etter hendelsen. Her sammen med general Michael Mukasey. FOTO: AP/Steven Senne
YDMYK: Leder for president Barack Obamas livvakter, Mark Sullivan, (til venstre) legger seg flat og beklager etter hendelsen. Her sammen med general Michael Mukasey. FOTO: AP/Steven Senne Vis mer


- De to skulle vært hindret i å ta seg inn på tilstelningen. Feilen er vår, sier Sullivan.


Kan bli saksøkt

I Washington spekuleres det på om Sullivan vil bli nødt til å trekke seg som følge av hendelsen. I tillegg mener flere politikere at de ubudte middagsgjestene må straffeforfølges.


PÅ FESTEN: Michaele Salahi sammen med Indra Nooyi, sjef i PepsiCo. Foto: AP/Facebook/Scanpix
PÅ FESTEN: Michaele Salahi sammen med Indra Nooyi, sjef i PepsiCo. Foto: AP/Facebook/Scanpix Vis mer

- Du er nødt til å sende et sterkt signal om at folk rett og slett ikke må gjøre slike ting, sa den demokratiske senatoren Evan Bayh til TV-kanalen Fox News søndag.


Ifølge avisa The New York Times er det allerede satt i gang avhør av Michaele og Tareq Salahi.


Bilder på Facebook

Gallamiddagen de snek seg inn på, ble arrangert til ære for Indias statsminister Manmohan Singh, som besøkte USA i forrige uke.

MED VISEPRESIDENTEN: Salahi-ekteparet og visepresident Joe Biden. Foto: AP/Facebook/Scanpix
MED VISEPRESIDENTEN: Salahi-ekteparet og visepresident Joe Biden. Foto: AP/Facebook/Scanpix Vis mer


Senere la paret ut bilder på Facebook av seg selv sammen med visepresident Joe Biden, stabssjef Rahm Emanuel og flere andre notabiliteter. Selv uniformerte vakter lot seg avbilde sammen med dem.


Secret Service-sjef Mark Sullivan understreker at de to ble undersøkt med et såkalt magnetometer før de slapp inn på tilstelningen. Men vaktene glemte å sjekke om de sto på gjestelista - et forholdsvis enkelt tiltak som raskt ville ha avslørt at de ikke var invitert. (NTB)

MED SOLDATENE: Michaele Salahi benyttet også anledningen til å posere med marinesoldatene. Foto: AP/Facebook/Scanpix
MED SOLDATENE: Michaele Salahi benyttet også anledningen til å posere med marinesoldatene. Foto: AP/Facebook/Scanpix Vis mer


Utforsk andre nettsteder fra Aller Media