Obamas mareritt

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon
Publisert
Sist oppdatert

La det være sagt med en gang. Det er helt forståelig at president Barack Obama vegrer seg mot å se bakover i ei tid som krever det meste for å få styr på framtidas USA. Problemene står i kø både innenriks og utenriks, og Obama har nå gitt beskjed om at fokus på arbeidet til en uavhengig undersøkelseskommisjon vil stjele for mye tid og konsentrasjon fra det han ønsker å utrette som president. Ifølge New York Times er det selve distraksjonen Obama frykter mest. Både for sin hardt arbeidende administrasjon og seg selv. Men det burde ikke være tvil om at avhørsmetodene som ble godkjent på høyeste hold i Bush-administrasjonen må kalles tortur og ikke er et demokrati verdig. Det er nødvendig at ansvaret legges der det hører hjemme.

Den voksende haugen rapporter og dokumenter levner liten tvil om adressen. Alt peker på toppene i Bush-administrasjonen. Obamas store dilemma er at en konfrontasjon ikke passer inn i hans politiske arbeidsprogram. Ikke akkurat nå. Flere demokrater i den amerikanske kongressen er uenige, men torsdag fikk Obama støtte fra Senatets leder, Harry Reid. Kommisjoner, styrer og tribunaler er ikke det vi trenger nå, sier han. Senatets etterretningskomité tar seg av saken. Dermed ser det ut til at forslaget om en uavhengig sannhetskommisjon foreløpig er lagt på is. Om det vil tjene USAs omdømme i resten av verden er en annen sak.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer