Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obamas nye armbånd tilhørte drepte Ryan

På Barack Obamas høyre hånd gjennom helgens valgkamp.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no) Tracy Jopek fra Merrill ga Obama armbåndet fredag kveld på et valgmøte for Obama i Green Bay i Wisconsin.

Den demokratiske presidentkandidaten har hatt på armbåndet gjennom hele helgen, skriver AP.

Jopeks sønn, sersjant Ryan David Jopek, ble drept av en bilbombe i Irak 2. august 2006.

- Hun ga meg dette armbåndet, som jeg er svært takknemlig for, sa Obama på valgmøtet i Green Bay.

På armbåndet står det skrevet «Sgt. Ryan David Jopek» sammen med datoen den unge soldaten ble drept og «All gave some -- He gave all».

- Jeg har møtt mødre og familiemedlemmer over hele landet som fremdeles sørger over sine barn, men som også tenker på de unge menn og kvinner som fremdeles er der borte og spør om når det vil ta slutt, sa Obama.

Takknemlig Obama

Tracy Jopek sier at hun og datteren møtte senator Obama kort før valgmøtet, og at de viste ham bildet av en smilende Ryan i soldatuniform. Hun forteller at Obama klemte henne og datteren, spurte dem om hennes drepte sønn og sa hvor takknemlig han var for armbåndet.

SOLDATARMBÅND II: Barack Obama bar armbåndet til den drepte sersjanten Ryan David Jopek i helgens valgmøter. Foto: SCANPIX/AFP/SCOTT OLSON
SOLDATARMBÅND II: Barack Obama bar armbåndet til den drepte sersjanten Ryan David Jopek i helgens valgmøter. Foto: SCANPIX/AFP/SCOTT OLSON Vis mer

- Jeg ville at han skulle vite min sønns navn, når han blir øverstkommanderende, sier Tracy Jopek over telefon til nyhetsbyrået.

Soldatmoren sier at hun følger amerikansk politikk tett, og at hun så en pressekonferanse der den republikanske kandidaten John McCain hadde hatt på seg et liknende armbånd.

Vil bli i Irak

McCain har tidligere fortalt AP at han fikk armbåndet av moren til den drepte soldaten Matthew Stanley (22) da han drev valgkamp i New Hampshire for to måneder siden. Den 22 år gamle korporalen ble drept i Irak i fjor.

McCain har sagt at han vil gjøre alt han kan for å sørge for at Matthew Stanley ikke døde forgjeves.

- Det betyr at mine politiske ambisjoner blekner mot det offeret nesten 4000 familiemedlemmer har gitt, sa McCain og lovte å kjempe for at amerikanske soldater fremdeles skal være i Irak i lang tid.

Ønsker ikke flere døde

Tracy Jopek sier hun derfor ga sin sønns armbånd til Obama, fordi denne saken var for viktig til at hun kunne være taus. Hun ønsker at USA skal trekke seg ut av Irak, og vil selv stemme på Obama i tirsdagens primærvalg i Wisconsin.

image: Obamas nye armbånd tilhørte drepte Ryan

- Min sønn elsket dette landet veldig, jeg elsker dette landet, men jeg føler ikke at å bli værende i Irak vil gi min sønns død mening. Det er ikke over for oss før denne krigen er over. Jeg ønsker ikke at flere soldater skal dø forgjeves for noe vi ikke kan løse, sier hun.

SOLDATARMBÅND I: John McCain har båret den drepte korporalen Matthew Stanleys armbånd siden New Hampshire.
HAN GA ALT: «All gave some -- He gave all» står det på armbåndet etter Ryan David Jopek.
DREPT I IRAK: Ryan David Jopek ble drept i Irak 2. august 2006.
Utforsk andre nettsteder fra Aller Media