Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obamas partyfikser går etter skandale-festen

Desiree Rogers hadde ansvaret for identifisering på skandalefesten da to kjendisjegere kom tett innpå Obama.

SNEK SEG INN PÅ FEST I DET HVITE HUS: Tareq og Michaele Salahi klarte å snike seg inn på fest i Det hvite hus 24. november i 2009. Foto:  AFP PHOTO / Mandel NGA
SNEK SEG INN PÅ FEST I DET HVITE HUS: Tareq og Michaele Salahi klarte å snike seg inn på fest i Det hvite hus 24. november i 2009. Foto: AFP PHOTO / Mandel NGA Vis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

||| (Dagbladet): Seremonimesteren i Det hvite hus, Desiree Rogers (50) går av som minister, opplyser presidentparet i en kunngjøring i kveld ifølge nyhetsbryået Associated Press.

I kunngjøringen takker de Rogers, som de har kjent lenge og er fra samme by, for at hun har gjort en god jobb med å organisere hundrevis av evenementer på året hun har vært i jobben. De nevner ikke hva som er årsaken til at hun forlater stillingen sin.

Rogers fikk nylig refs for måten hun håndterte Obama-administrasjonens første statsmiddag i november i 2009 for Indias statsminister Manmohan Singh, da det kjendissøkende paret Michaele og Tareq Salahi kom tett inntil presidenten.

De poserte for nyhetsbyråenes fotografer som alle de andre gjestene, og de tok bilder av seg selv sammen med blant visepresident Joe Biden og Obamas stabssjef Rahm Emanuel som de nå har lagt ut på Facebook.

Desiree Rogers tok senere kritikk for at ingen fra hennes avdeling var i kontrollsonen for å identifisere gjestene.

Kongressmedlemmer har kalt Rogers inn på teppet i Kongressen, men Det hvite hus har ikke tillatt det.

Fra før har Secret Service-sjef Mark Sullivan blitt grillet av den nasjonale sikkerhetskomiteen i Kongressen. Han sa da at han tok det hele og fulle ansvaret for skandalen. Tre agenter ble permitert etter episoden.

TETT PÅ OBAMA: USAs sosialminister Desiree Rogers (50) går av som minister. Hun fikk nylig refs for skandalefesten da paret Michaele og Tareq Salahi kom tett inntil presidenten.  Foto: AP Photo/The White House, Samantha Appleton/Scanpix
TETT PÅ OBAMA: USAs sosialminister Desiree Rogers (50) går av som minister. Hun fikk nylig refs for skandalefesten da paret Michaele og Tareq Salahi kom tett inntil presidenten. Foto: AP Photo/The White House, Samantha Appleton/Scanpix Vis mer

- Jeg innrømmer at prosedyrene ikke ble fulgt, sa Mark Sullivan til kongresskomiteen.

Rogers sier til The Chicago Sun-Times at hun forlater jobben fordi hun mener hun har nådd et stort mål; å gjøre Det hvite hus om til «folkets hus» ved å åpne det til mange som vanligvis ikke besøker regjeringsbygningen.

- Min jobb var å lage denne rammen. Jeg mener jeg har fullført den jobben, sier hun til sin egen lokalavis.

50-åringen sier til avisa at hun nå vil utforske mulighetene sine i forretningslivet.

- Da hun tok jobben, ba vi Desiree om å gjøre Det hvite hus til folkets hus. Det har hun gjort ved å åpne dørene for hverdagsfolk: fra skadde krigere til lokale skolebarn og NASCAR-sjåfører, sier Obama-paret i kunngjørelsen.

GÅR AV SOM SOSIALMINISTER: Desiree Rogers. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/Scanpix
GÅR AV SOM SOSIALMINISTER: Desiree Rogers. Foto: REUTERS/Jonathan Ernst/Scanpix Vis mer

Lyst til å diskutere?

Besøk Dagbladet debatt!