KRITISK: USAs tidligere visepresident mener Bush-linja var det eneste som reddet USA fra nye terrorangrep. Foto: AP/The Wyoming Tribune Eagle, Michael Smith)
KRITISK: USAs tidligere visepresident mener Bush-linja var det eneste som reddet USA fra nye terrorangrep. Foto: AP/The Wyoming Tribune Eagle, Michael Smith)Vis mer

- Obamas politikk øker terrorfaren

Dick Cheney om Barack Obama.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

USAs tidligere visepresident Dick Cheney tror Barack Obamas politikk øker faren for at terrorister kan lykkes med å angripe USA.

- Om de klarer det eller ikke, kommer an på om vi opprettholder tiltakene som har gjort oss i stand til å avverge alle forsøkene på omfattende angrep mot USA siden 11. september, sier Cheney til medieorganisasjonen Politico.

Han mener USA ville ha blitt utsatt for et nytt angrep hvis ikke regjeringen til George W. Bush hadde innført mer omfattende overvåking, og godkjent omstridte metoder for å avhøre terrormistenkte.

Enkelte av de omstridte metodene er å regne som tortur.

- Å ivareta landets sikkerhet er en vanskelig, vond, skitten og ubehagelig oppgave. Disse menneskene er onde. Og vi kommer ikke til å vinne ved å vende det andre kinnet til, sier Cheney.

Barack Obama har allerede gitt ordre om at amerikanske sikkerhetsstyrker ikke får mishandle fanger. I tillegg vil han stenge fangeleiren i Guantanamo-bukta på Cuba og etterretningsorganisasjonen CIAs hemmelige fengsler i utlandet.

Cheney mener den nye presidenten setter USA i fare hvis han opphever terrortiltakene Bush-regjeringen innførte.

(NTB)