REDUSERER STRAFFER: I morgen overtar Donald Trump stafettpinnen som president i Ameika. På sin siste hele dag vedtok i dag president Barack Obama å redusere straffene til 330 narkotikaforbrytere. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / Scanpix
REDUSERER STRAFFER: I morgen overtar Donald Trump stafettpinnen som president i Ameika. På sin siste hele dag vedtok i dag president Barack Obama å redusere straffene til 330 narkotikaforbrytere. Foto: Kevin Lamarque / Reuters / ScanpixVis mer

Obamas siste store handling som president: Kutter straffene til 330 narkotikadømte

Har med det redusert flere straffer enn noen andre amerikanske presidenter.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet): På sin siste hele dag som president har Barack Obama i dag bestemt å redusere straffene til 330 fanger som er dømt for narkotikaforbrytelser, melder nyhetsbyrået Associated Press (AP).

Med dette har Obama redusert straffene til totalt 1715 personer, noe som er mer enn noen andre presidenter i amerikansk historie, ifølge AP.

I går ble det kjent at Obama ettergir store deler av fengselsstraffen til Chelsea Manning, som er dømt til 35 års fengsel for å ha lekket flere tusen hemmeligstemplede dokumenter til WikiLeaks.

Han opplyste samtidig at Manning vil bli sluppet fri 17. mai i år, etter nesten sju år i fengsel.