OBAMAS STABSSJEF: Rahm Emanuel vil bli en sentral aktør i Det hvite hus. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP/Scanpix
OBAMAS STABSSJEF: Rahm Emanuel vil bli en sentral aktør i Det hvite hus. Foto: Scott Olson/Getty Images/AFP/ScanpixVis mer

Obamas stabssjef beklager farens uttalelse

«Kommer ikke til å vaske gulvene i Det hvite hus».

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Barack Obamas nyutnevnte stabssjef Rahm Emanuel beklager at faren kom med en nedsettende uttalelse om arabere.

Rahm Emanuel er sønn av den jødiske legen Benjamin Emanuel. Han var med i den jødiske undergrunnsgruppen Irgun, som gjennomførte utallige terroraksjoner mot palestinske og britiske mål i Palestina på 1930- og 40-tallet.

Da nyheten om at sønnen skulle bli Barack Obamas stabssjef ble kjent, lot Benjamin Emanuel seg intervjue av den israelske avisen Maariv.

- Selvsagt kommer han til å påvirke presidenten til å være proisraelsk, sa han i intervjuet.

- Hvorfor skulle han ikke det? Hva tror dere at han er, en araber? Han kommer ikke til å vaske gulvene i Det hvite hus, fortsatte Benjamin Emanuel.

Det arabiske miljøet i USA reagerte skarpt på uttalelsen, som de fant nedsettende og karakteriserte som «uakseptabel nedrakking».

Den amerikansk-arabiske antidiskrimineringskomiteen ba Rahm Emanuel ta avstand fra farenes uttalelse. Obamas stabssjef legger seg flat og beklager.

- Det er ikke slike verdier jeg eller min familie står for, heter det i beklagelsen fra Emanuel.

En talsmann for Emanuel opplyser at Obamas nyutnevnte stabssjef også har tilbudt seg å møte representanter for det arabiske miljøet i USA ved en passende anledning senere.

(NTB)