Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obamas støttespillere fant søppeltømmeren til Romney

Richard Hayes er blant de 47 prosentene Romney avfeier som Obama-velger.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet):Det store samtaleemnet i USAs presidentvalgkamp i forrige uke var skandalevideoen der Mitt Romney snakker om «47 prosent» av den amerikanske befolkningen som en gruppe han ikke har tenkt å bry seg om i valgkampen.

Mens han ble filmet i skjul under et pengeinnsamlingsmøte hos en eksklusiv krets av styrtrike støttespillere, avskrev han «47 prosent» av velgerne som folk som ikke betaler inntektskatt men lever av ulike trygdeordninger og derfor vil stemme Obama uansett.

«Min jobb er å ikke bry meg om disse folka», sa Romney i opptaket, som han nå prøver å ro seg bort fra.

Fant Romneys søppeltømmer Nå er Obama-administrasjonen i full gang med å strø salt i såret til denne noe uheldige kommentaren.

En fagforening som støtter Obama har klart å spore opp Mitt Romneys søppeltømmer, Richard Hayes, og brukt han i en politisk reklame for å sverte Romney, skriver Yahoonews i kveld.

I videoen presenterer Hayes seg som Romneys søppeltømmer.

- Vi er de usynlige menneskene. Han forstår ikke at foruten de tjenestene som vi tilbyr ville det ført til store helsemessige problemer. Vi plukker opp tusenvis av kilo med søppel manuelt. Når jeg blir 55-60 år vil kroppen min sakte men sikkert brytes ned. Mitt Romney bryr seg ikke om det, sier Hayes.

Videoen kan du se i sin helhet øverst i saken.

Romneys selvangivelse I etterkant av uttalelsen har Obama-leiren laget flere reklamesnutter der det harseleres med kommentaren.

I en video understreker Obama blant annet at i denne gruppen finner man pensjonister og krigsveteraner. I en annen reklamefilm tar Obama opp Romneys egen skattehistorikk, ettersom han har vært tilbakeholden med å offentliggjøre selvangivelsen sin.

I etterkant har Romney jobbet hardt for å ro seg i land etter tabben.

- Min valgkamp handler om hundre prosent av USA, sier Romney i dag.

I natt klokken 03 norsk tid møtes de to til debatt i Denver.