Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer

Nyheter

Mer
Min side Logg ut

Obamas tilhengere raser mot dette bildet

Skal være sluppet av Clinton-staben.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

(Dagbladet.no): Kampen mellom Obama og Clinton hardnet til da et bilde med Obama iført en tradisjonell somalisk drakt ble publisert bare en drøy uke før de avgjørende nominasjonsvalgene i Texas og Ohio.

 Bildet er tatt under Obamas besøk i Wajir i Kenya i 2006, mens han var på en fem dagers reise i Afrika.

- Ville ikke dette vært på forsiden av alle magasiner, hvis det var Hillary Clinton, sto det i mailen Drudge Report fikk tilgang til.

De skriver at eposten er sendt ut av folk som er tilknyttet Hillary Clintons stab. Det får Obamas støttespillere til å rase.

- Samme dag som senator Clinton holder en tale om å gjenopprette respekten for USA rundt i verden, utfører valgkampstaben hennes det mest sjofle angrepet vi har sett i denne valgkampen, sier Obamas valgkampsjef, David Plouffe til Fox News.

Ingen av hovedpersonene har så langt kommentert bildet, men Clintons kampanjesjef, Maggie Williams, sier at Obama og staben hans ikke har noen grunn til å reagere på eposten med bildet.

- Hvis Barack Obamas valgkampstab antyder at bildet av ham iført en tradisjonell somalisk drakt er splittende, burde de skamme seg. Hillary Clinton har iført seg tradisjonelle klesdrakter i land hun har besøkt og publisert de bildene ukentlig.

- Dette er ikke noe annet enn et åpenbart og gjennomskuelig forsøk på å trekke oppmerksomheten bort fra seriøse utfordringer landet vårt står overfor, og et forsøk på å skape de skillene de hevder å ta avstand ifra. Vi vil ikke la oss distrahere, står det i pressemeldingen signert Williams.

Utforsk andre nettsteder fra Aller Media