- Obduksjon til SEFO

Havnå-familien mener obduksjonen av Magne Havnå var et skalkeskjul.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Forsvareren til ranssiktede Erling Havnå vil klage politiet inn for Det særskilte etterforskningsorganet for politisaker (SEFO). Familien føler seg lurt etter at politiet skal ha brukt DNA fra avdøde Magne Havnå.

- Jeg har bedt politiet klargjøre om fremgangsmåten er riktig. Det har de foreløpig ikke klart. Jeg vil nå henvende meg til SEFO og be dem følge opp politiets etterforskning, sier Havnås forsvarer, advokat John Christian Elden, til NTB.

Ifølge VG har politiet brukt DNA fra avdøde Magne Havnå og lagt dette til grunn for siktelsen av broren, den tidligere kickbokseren Erling Havnå. Elden sier familien er svært opprørt, og føler seg lurt av politiet.

- Faren har brukt ord som likskjending og likrøveri. Familien tar dette veldig tungt, og føler seg lurt av politiet. De mener obduksjonen av Magne Havnå bare var et skalkeskjul for å ta blodprøver av ham, sier Elden.

Ifølge advokaten er politiets påståtte fremgangsmåte både ulovlig og unødvendig.

- Min klient sier at politiet kunne fått ta blodprøver av han, hadde de bare spurt, sier Elden.

Advokaten ankom søndag ettermiddag Stavanger for å gå gjennom dokumentene som ligger til grunn for siktelsen av hans klient. Erling Havnå er siktet for ranet av Norsk Kontantservice, samt ranet av Postens brevsenter i Oslo.

Havnås forsvarer fikk søndag tilgang til dokumentene som politiet tidligere har nektet innsyn i.

- Min klient er derfor villig til å la seg avhøre så snart han er kjent med hovedinnholdet i dokumentene. Han nekter fortsatt straffskyld, men tar det hele bemerkelsesverdig rolig. Han slapper av og leser, og har det etter forholdene bra, sier advokat John Christian Elden.

Han tror avhørene kan komme i gang tirsdag.

(NTB)

KAMPSPORT-BRØDRE: Magne Havnå vant VM-tittelen i 1990. Broren Erling holder beltet.