Obduksjonen viser at Sandra Bland begikk selvmord

Skapte debatt i USA.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan inneholde utdatert informasjon

Obduksjonen av Sandra Bland, som døde i en fengselscelle etter å ha blitt arrestert for ikke å bruke blinklys, viser at hun begikk selvmord, sier påtalemyndigheten i Texas.

Statsadvokat i Waller County, Warren Diepraam, sier at obduksjonen bekrefter teorien om selvmord, og ikke viser noe som skulle tyde på at Bland ble utsatt for vold fra andre. Men han vedgår at han aldri ville klare å overbevise alle.

28 år gamle Bland ble funnet hengt i cellen, tre dager etter at hun ble stanset av en politimann for ikke å ha brukt blinklys da hun skiftet fil.

Etter at møtet eskalerte til en krangel, ble hun halt ut av bilen, truet med et våpen og arrestert, siktet for å ha motsatt seg pågripelse.

Politibrutalitet Hendelsen føyer seg inn i den lange rekka av konfrontasjoner mellom hvite politifolk og afroamerikanere det siste året som har endt med dødsfall og deretter store protester mot politibrutalitet.

Påtalemyndigheten har innledet drapsetterforskning av politiet, selv om de mener Bland tok sitt eget liv.

Familien hennes protesterte mot politiets første konklusjon om at hun hadde begått selvmord. De sa hun var opprømt over en ny jobb hun var på vei til ved sitt gamle universitet i Texas, og slett ikke var suicidal.

Et videoopptak av pågripelsen nørte opp under mistanken om at hun ble mishandlet av politiet. Politimannen som pågrep henne, var svært aggressiv, men den påståtte volden skjedde utenfor kameraets rekkevidde.

Overrasket Bland selv uttrykte stor forundring over hele hendelsen i en talemelding hun sendte til en venn mens hun ventet på å slippe ut mot kausjon.

- Jeg har fortsatt ikke ord til å beskrive hele denne hendelsen. Hvordan kan et filskifte uten å bruke blinklys ende slik? Det kan jeg ikke fatte, sa hun.

Familien hennes i Chicago sier hun aldri skulle vært arrestert i det hele tatt og har bedt om en ny obduksjon.

- Jeg føler bare at politimannen provoserte henne, rett ut. Jeg synes det var smålig, sa Blands søster Sharon Cooper og la til at politimann trolig ble sint fordi «hans ego ble såret».

Familien avviser at hun hadde lidd av depresjoner, men politiet sier at hun selv opplyste da hun ble varetektsfengslet, at hun tidligere hadde tatt medisiner mot depresjon og forsøkt å begå selvmord.

Detaljert obduksjon Obduksjonen viser at hun hadde et 30-tall kutt på et håndledd som så ut til å være to til fire uker gamle, og at hun hadde marihuana i blodet.

Hun hadde også noen overfladiske skrammer på skulderen hun kan ha fått da hun ble arrestert, og noen skrammer på håndleddene som kunne stemme med å ha slitt mot håndjernene hun var påsatt.

Bland var aktiv i bevegelsen Black Lives Matter som oppsto etter protestene mot at en politimann skjøt og drepte den svarte tenåringen Michael Brown i Ferguson utenfor St. Louis.

(NTB)

PLAKAT: Obduksjonen av Sandra Bland, som døde i en fengselscelle etter å ha blitt arrestert for ikke å bruke blinklys, viser at hun begikk selvmord, sier påtalemyndigheten i Texas. Foto: NTB Scanpix
PLAKAT: Obduksjonen av Sandra Bland, som døde i en fengselscelle etter å ha blitt arrestert for ikke å bruke blinklys, viser at hun begikk selvmord, sier påtalemyndigheten i Texas. Foto: NTB Scanpix Vis mer

Vi bryr oss om ditt personvern

dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer