Hvalrossen Freya

Obduksjonsrapport: - Et friskt dyr

Rapporten viser også at Freya døde momentant av et avlivningsskudd i hodet.

FRISK SOM EN FISK: Hvalrossen Freya var frisk og ved god helse, og hun døde momentant da hun ble avlivet 14. august. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB
FRISK SOM EN FISK: Hvalrossen Freya var frisk og ved god helse, og hun døde momentant da hun ble avlivet 14. august. Foto: Trond Reidar Teigen / NTB Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Veterinærinstituttets obduksjonsrapport av hvalrossen Freya er nå klar. Den viser blant annet at hun var frisk og døde momentant.

Hvalrossen Freya ble avlivet i Oslofjorden 14. august, og deretter sendt Veterinærinstituttet for obduksjon. Obduksjon ble rekvirert av Havforskningsinstituttet, som samarbeider med Fiskeridirektoratet.

– Det er ingen tvil om at hvalrossen har dødd øyeblikkelig ved avliving. Det var et friskt dyr, i godt hold, uten nevneverdige anmerkninger utover skaden i kraniet grunnet avlivingsskuddet, sier Malin Rokseth Reiten, patolog ved Veterinærinstituttet.

FREYA: Hvalrossen har fått mye oppmerksomhet i sommer, da hun har vært på jevnlige besøk forskjellige steder i Oslofjorden. Vis mer

Det eneste andre skaden på hvalrossen var et sår på den ene luffen, som var i ferd med å heles, heter det i rapporten.

De er ikke sikre på hva hvalrossen har spist under oppholdet i Oslofjorden, ettersom magesekken var tom. Vetrinærinstituttet skriver at alle funn er sendt til Havforskningsinstituttet for videre vurderinger og forskning.

Skjelettet er sendt til Naturhistorisk museum, hvor det vil bli lagret – ikke utstilt.

Vi bryr oss om ditt personvern

Dagbladet er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer