Obduksjonsrapport i retten

Den foreløpige rapporten om obduksjonen av Gry Hosein vil bli lagt fram når Agder lagmannsrett fredag skal avgjøre om ektemannen Gamal Hosein skal bli sittende i varetekt.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Både politiet og Hoseins forsvarer Jan Erik Granmo har sagt at rapporten ikke gir noe endelig svar på dødsårsaken. Politietterforskerne mener likevel at rapporten støtter deres teori om at Gry Hosein ble kvalt og deretter dumpet i elva mellom Skien og Porsgrunn.

Dumpet

Kripos-teknikere fant torsdag flere steder langs Skiensvassdraget som de vil undersøke nærmere i letingen etter stedet der Gry Hosein kan ha blitt kastet i elva.

Politiadvokat Jon H. Borgen i Skien politidistrikt sier til NTB at teknikere fra Kripos ved 19-tiden torsdag avsluttet søk med båt langs Skiensvassdraget.

Teknikerne lette etter et mulig dumpested. De har funnet flere steder de vil undersøke grundigere de nærmeste dagene.

Flere tips

Politiet i Skien har også mottatt en rekke tips om den grønne presenningen som ble funnet inntil en påle noen meter lenger opp i Porsgrunnselva enn der liket av Gry Hosein ble funnet tirsdag. Flere av tipsene er kommet fra personer som savner en grønn presenning. Borgen betegner presenningen som såpass interessant at de nå har tatt den inn til politikammeret for nærmere undersøkelser etter at den har hengt til tørk.

Påkjærte

I Skien og Porsgrunn forhørsrett fikk Gamal Hosein onsdag en kjennelse på fire nye uker med varetekt, siktet for drap på sin kone. Kjennelsen ble påkjært til Agder Lagmannsrett, som er ventet å komme med sin avgjørelse fredag.

Politiet mener den drapssiktede Gamal Hosein dumpet liket av sin kone i Skiensvassdraget etter at han drepte henne ved kvelning i deres butikk mellom klokken 11 og 17 lørdag 13. januar.

Blodutredelser

Politiet ville torsdag ikke legge fram noen opplysninger om innholdet av den foreløpige obduksjonsrapporten. Det har imidlertid kommet fram i mediene at det skal være konstatert bloduttredelser på halsen til Gry Hosein, noe politiet tar som støtte for sin kvelningsteori.

Gamal Hoseins forsvarer Jan Erik Granmo avviser at rapporten svekker hans klient.

- Liket hadde blåmerker og litt av hvert, men foreløpig sier den ikke noe om hvor dette kommer fra, sier Granmo til VG Nett.

- Så langt viser rapporten at man ikke kan utpeke Grys ektemann som drapsmann og at det ikke er noen åpenbar forbindelse mellom liket av Gry Hosein og Gamal, sier Granmo til NTB.

(NTB)