Obduksjonsrapporten klar i dag

Lone Olsen (23) ble funnet død 1. juledag. Politiet håper å ha dødsårsaken klar i løpet av dagen. En venn er siktet for dødsfallet.

KRIPOS: Kripos ankom Laukvik seint i går kveld og foretok åstedsgranskning i natt. Foto: Lisa Nøtnes
KRIPOS: Kripos ankom Laukvik seint i går kveld og foretok åstedsgranskning i natt. Foto: Lisa NøtnesVis mer
Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

SVOLVÆR (Dagbladet): Tre personer fra Kripos ankom åstedet i går kveld cirka klokken 23.30, og jobbet langt utover natten. Avdøde er sendt til Tromsø og obduseres nå.

- Kripos har gått grundig fram og konsentrert seg om å få liket ut av åstedet på en trygg måte. Til nå har kriminalteknikerne konsentrert seg om konservering av åstedet, hvilket betyr å dekke til flater slik at åstedet ikke blir forurenset, sier politiadvokat Knut-Inge Myklebust, ved Midtre Hålogaland Politidistrikt.

Den foreløpige obduksjonsrapporten skal foreligge i dag. I dag skal Kripos gjøre tekniske undersøkelser både i leiligheten der Lone Olsen ble funnet død, og i den huset hun selv disponerte.
 
Alkohol og medikamenter - Når det gjelder episoden rundt dødsfallet vet vi at det har vært alkohol inne i bildet. Vi vet også at avdøde har brukt legemidler. Vi kan ikke si noe om hvilke legemidler det er snakk om, eller om disse i gitt tilfelle er misbrukt. Det vi kan si er at medikamentene det gjelder kan være vanedannende. Blant annet sovemedisin. Vi venter svar på blodprøvene tatt av avdøde, for å kunne fastlå nøyaktig hvilke legemidler det er snakk om, og om noen av disse er illegale.

Avdøde har hatt en sykdomshistorikk som har gjort at hun har fått foreskrevet medikamenter fra legen, sier politiadvokaten.
 
- Kripos har dannet seg et inntrykk av skadene som er funnet på avdøde, og venter nå på obduksjonsrapporten for å se om disse antagelsene stemmer. Resultatet av obduksjonen håper vi på å motta i løpet av ettermiddagen, eller tidlig i kveld, sier Myklebust.
 
Fortsatt mistenkt Den 24 år gamle vennen Lone Olsen sov over hos natt til 1. juledag, er fortsatt siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Siktede har forklart at han var ute av leiligheten der Lone Olsen ble funnet død fra klokka seks om morgenen 1. juledag, til hun ble funnet død klokka 20 på kvelden.

FAKKELTOG: Venner og bekjente av Lone Olsen gikk i går i fakkeltog fra nærbutikken til leiligheten der hun ble funnet død. Olsen etterlater seg en sønn på to år. Foto: Lisa Nøtnes / Dagbladet
FAKKELTOG: Venner og bekjente av Lone Olsen gikk i går i fakkeltog fra nærbutikken til leiligheten der hun ble funnet død. Olsen etterlater seg en sønn på to år. Foto: Lisa Nøtnes / Dagbladet Vis mer

Politiet har ennå ikke fått bekreftet historien til siktede, om at han var inne i Svolvær.

- Vi leter selvfølgelig både etter ting som taler til siktedes gunst, som til hans ugunst. Til nå har vi ikke funnet noe som verken styrker eller svekker mistanken mot 24-åringen. Så langt er det ingen holdepunkter for at siktede har vært i Svolvær på det tidspunkt han hevder å ha vært det, sier Myklebust.

AVVENTER OBDUKSJON: Politiadvokat Knut-Inge Myklebust. Foto: Lisa Nøtnes
AVVENTER OBDUKSJON: Politiadvokat Knut-Inge Myklebust. Foto: Lisa Nøtnes Vis mer

Siktede har ifølge politiet plettfri vandel, og ingen kjente voldsepisoder bak seg.  Utenom siktede har åtte andre personer vært inne til avhør. Flere av disse skal inn i avhør på nytt.

FUNNET DØD: Lone Olsen (23) ble funnet død lørdag kveld. Vennen hun sov over hos er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Foto: Privat
FUNNET DØD: Lone Olsen (23) ble funnet død lørdag kveld. Vennen hun sov over hos er siktet for legemsbeskadigelse med døden til følge. Foto: Privat Vis mer