Obduserer kvinnen som ble funnet død i Moss

Funnet med stikkskader 1. mai.

Hei, denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Kvinnen som ble funnet død i et leilighetsbygg i Moss 1. mai hadde skader etter å ha blitt stukket med kniv i magen. Om det er dødsårsaken er derimot ikke avklart. Kvinnen som ble funnet død i et leilighetsbygg i Moss 1. mai hadde skader etter å ha blitt stukket med kniv i magen. Om det er dødsårsaken er derimot ikke avklart.

Den siktede 27-åringens forsvarer, advokat Even Rønvik, gir disse opplysningene til NTB. Politiet mener ektemannen hadde påført henne skadene og har siktet ham for legemsbeskadigelse med døden til følge.

Selv nekter 27-åringen for å ha drept den indonesiske kona, men hevder derimot at han forsøkte å avverge at kvinnen skadet seg selv.

- Han mener at han ikke har skadet henne og at han ikke har etterlatt henne i hjelpeløs tilstand, sier advokat Even Rønvik.

- Forsøkte å hjelpe

Politiet i Moss fikk medhold i sitt krav om varetekt i én uke for den døde kvinnens ektemann etter fengslingsmøtet i Moss tingrett fredag ettermiddag.

27-åringen var først siktet for å ha forlatt kona i hjelpeløs tilstand natt til 1. mai, men like før fengslingsmøtet utvidet politiet siktelsen til også å omfatte skade med døden til følge.

Mannen har forklart at han forsøkte å hjelpe kona ved å plastre skadene hun påførte seg. Han skal også ha forsøkt å hjelpe henne på andre måter. Disse forsøkene skal imidlertid ikke ha vært nok, ifølge politiet.

- Det er usikkert om det er skadene av kniven som er dødsårsaken. Vi må avvente obduksjonen, sier Rønvik.


Skade

MISTENKELIG DØDSFALL:  Politiet i Moss avventer obduksjonen av den døde kvinnen. Hun skal ha kranglet med sin 27 år gamle ektemann før hun ble funnet med knivskader i magen. Hun døde av skadene. Foto: SCANPIX
MISTENKELIG DØDSFALL: Politiet i Moss avventer obduksjonen av den døde kvinnen. Hun skal ha kranglet med sin 27 år gamle ektemann før hun ble funnet med knivskader i magen. Hun døde av skadene. Foto: SCANPIX Vis mer

Paret hadde vært på byen i Moss sentrum og skal ha kommet hjem ved 3.30-tiden natt til 1. mai. Hjemme i leiligheten skal de to ha kranglet og hatt et sjalusioppgjør. Ved 10-tiden neste morgen meldte ektemannen selv fra til politiet om at den jevngamle kona befant seg død i leiligheten. Ingen andre personer skal ha vært i leiligheten.

Politiet har bekreftet at kvinnen var påført skader da hun ble funnet ved 10-tiden på morgenen 1. mai, men har avvist å kommentere nærmere hva som er mulig dødsårsak før den foreløpige obduksjonsrapporter vil foreligge neste uke.

- Avdøde var påført skade. Punktum, sier kriminalsjef Jan Pedersen i mossepolitiet til NTB.


Avsperret

Politiet i Moss får bistand i etterforskningen av tekniske og taktiske etterforskere fra Kripos. Kvinnen skulle sendes til obduksjon fredag og den foreløpige obduksjonsrapporten ventes klar mandag eller tirsdag neste uke.

Leiligheten i huset, hvor paret hadde en av seks boliger, var fredag avsperret. Teknikere arbeidet med å sikre spor.

Paret giftet seg i desember i fjor, Mannen skal ha møtt den jevnaldrende kvinnen på reise i Asia. Planen var også at kvinnens fem år gamle sønn skulle komme til Norge.


- I sorg

Obduserer kvinnen som ble funnet død i Moss

- Vi må avvente analyser av spor og avhør av en rekke vitner fra bekjentskapskretsen og rundspørring i nabolaget hvor de bodde, sier Pedersen.

Ifølge politiet vil det ikke bli gitt noe videre informasjon i saken før det foreløpige svaret på obduksjonsrapporten foreligger.

- Min klient er i sorg og er svært nedbrutt. Han har mistet kona si som han var svært glad i og opplever det som svært tungt og urettmessig at han blir stengt inne på en celle, sier advokat Rønvik til NTB.